Δύο ποδοσφαιριστές από τη Σωτήρα ανάμεσα στους κορυφαίους της χρονιάς

a1 8 Νέα Αμμοχώστου
a1 115 Νέα Αμμοχώστου

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στο ξενοδοχείο Χίλτον η καθιερωμένη γιορτή των ετήσιων βραβεύσεων της ΚΟΠ στην οποία βραβεύτηκαν δύο ποδοσφαιριστές από τη Σωτήρα ως κορυφαίοι της χρονιάς. Συγκεκριμένα, δύο βραβεία απονεμήθηκαν στο Δημήτρη Χριστοφή ως καλύτερος ποδοσφαιριστής της Α’ Κατηγορίας και ως καλύτερος ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ομάδας και ένα στον Γρηγόρη Κάστανο ως Καλύτερος Ποδοσφαιριστής Παίδων U-15.

Πέραν από τις καθιερωμένες βραβεύσεις της χρονιάς, κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γιορτής των Βραβεύσεων της Ομοσπονδίας, έγιναν επιπρόσθετες σημαντικές βραβεύσεις, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας στο χαιρετισμό του συγχάρηκε τους πρωταθλητές όλων των κατηγοριών αλλά και τις ομάδες που συμμετείχαν στις διοργανώσεις της ΚΟΠ, καθώς και στις χιλιάδες αθλητές αλλά και τον κόσμο που στήριξε το ποδόσφαιρο.

Στην κορυφαία εκδήλωση του ποδοσφαίρου χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Πάμπος Στυλιανού και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακολούθησαν οι καθιερωμένες βραβεύσεις της χρονιάς και πέραν από τις ομάδες που κατέκτησαν τίτλο ο κατάλογος περιλάμβανε:

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
Μετά από ψηφοφορία των προπονητών καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής αναδείχτηκε ο Πιέρος Σωτηρίου (Ολυμπιακός) και καλύτερος ποδοσφαιριστής ο Δημήτρης Χριστοφή (Ομόνοια).

a 41 Νέα Αμμοχώστου

Επίσης μετά από ψηφοφορία των προπονητών Α’ Κατηγορίας, καλύτερος προπονητής αναδείχτηκε ο κ. Ιβάν Γιοβάνοβιτς (ΑΠΟΕΛ), που παρέλαβε και το ειδικό βραβείο που απονέμεται στη μνήμη του πρώην προπονητή της Εθνικής Κύπρου Πάμπου Αβρααμίδη.

Τιμήθηκε επίσης η Ομόνοια που ανέδειξε την καλύτερη επιθετική γραμμή (63 τέρματα) του Πρωταθλήματος και ο πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος Μπερνάρτο Βασκονσέλλος που έφτασε στα 18 τέρματα.

ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ-ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Στην καθιερωμένη εκδήλωση των Βραβεύσεων της ΚΟΠ τιμήθηκαν οι ομάδες με τη μεγαλύτερη συμβολή στις Εθνικές μας ομάδες.

Η βράβευση καθορίζεται με βάση το σύνολο λεπτών συμμετοχής ποδοσφαιριστών τους στις Εθνικές μας ομάδες.

Αναλυτικά ο κατάλογος για την περίοδο 2012 / 2013:

Ομάδα με τη μεγαλύτερη συμβολή στην Εθνική Παίδων U-17: Απόλλωνας

Ομάδα με τη μεγαλύτερη συμβολή στην Εθνική Νέων U-19: Ανόρθωση

Ομάδα με τη μεγαλύτερη συμβολή στην Εθνική Ελπίδων U-21: Ένωση Νέων Παραλιμνίου

Ομάδα με τη μεγαλύτερη συμβολή στην Εθνική Ανδρών: ΑΠΟΕΛ

**Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ανδρών μετά από εισήγηση του κ. Νίκου Νιόπλια, αναδείχτηκε ο Δημήτρης Χριστοφή.

a3 3 Νέα Αμμοχώστου

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ FUTSAL
Καλύτερος ποδοσφαιριστής Πρωταθλήματος FUTSAL A’ Kατηγορίας, περιόδου 2012/2013 (μετά από ψηφοφορία των προπονητών) αναδείχτηκε ο Κωνσταντίνος Ανδρέου της πρωταθλήτριας Ομόνοιας Λευκωσίας.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Καλύτερη ποδοσφαιρίστρια της χρονιάς αναδείχτηκε η Χριστιάνα Σολωμού και καλύτερη στην Κατηγορία Νεανίδων η Άντρη Βιολάρη.

Η Χριστιάνα Σολωμού που αγωνίζεται στον Απόλλωνα και είναι βασικό στέλεχος της Εθνικής Γυναικών, αναδείχτηκε μετά από ψηφοφορία των προπονητών του Πρωταθλήματος Γυναικών καλύτερη ποδοσφαιρίστρια του φετινού Πρωταθλήματος.

Η Άντρη Βιολάρη, βασικό στέλεχος της ΑΕΚ Κοκκινοχωρίων και της Εθνικής Νεανίδων και με συμμετοχές στην Εθνική Γυναικών, μετά από εισήγηση της Ομοσπονδιακής μας προπονήτριας και ψηφοφορία των προπονητών του Πρωταθλήματος Γυναικών, αναδείχτηκε καλύτερη ποδοσφαιρίστρια στην Κατηγορία Νεανίδων.

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ – ΠΑΙΔΩΝ
Μετά από ψηφοφορία των προπονητών αναδείχτηκαν οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές για την αγωνιστική περίοδο 2012/2013 στα Πρωτάθλημα Νέων Α’ Κατηγορίας και στα Πρωταθλήματα Παίδων U-17, U-15 και U-13 Α’, Β’, Γ’, Δ’ Κατηγορίας.

Αναλυτικά οι καλύτεροι για κάθε Κατηγορία ξεχωριστά:

Καλύτεροι ποδοσφαιριστές Παίδων U-13: Μιχάλης Χαραλάμπους (Εθνικός Άχνας), Μάριος Παναγιώτου (ΑΕΛ)

Καλύτερος ποδοσφαιριστής Παίδων U-15: Γρηγόρης Κάστανος (Ένωση Νέων Παραλιμνίου)

a2 4 Νέα Αμμοχώστου

Καλύτερος ποδοσφαιριστής Παίδων U-17: Φύτος Κυριάκου (ΑΕΠ)

Καλύτερος ποδοσφαιριστής Πρωταθλήματος Νέων U-21 A’ Kατηγορίας: Ανδρέας Κυριάκου (ΑΕΛ)

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ – ΒΟΗΘΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Βραβεύτηκαν οι διαιτητές Βασίλης Δημητρίου και Γιάννης Αναστασίου και οι βοηθοί διαιτητές Μιχάλης Σωτηρίου και Σωτήρης Βίκτωρος, που εξασφάλισαν τις καλύτερες βαθμολογίες της χρονιάς σε αγώνες με ψηλό βαθμό δυσκολίας.