Ο Αρχηγός της Αστυνομίας στο Αυγόρου για Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση εθελοντισμού

IMG 1995 Αστυνομία, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά
IMG 1995 Αστυνομία, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού, η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινοτικής Αστυνόμευσης, το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΕΣΣΕ) Αμμοχώστου και το Συμβούλιο Εθελοντισμού Αυγόρου (ΣΚΕ), συνδιοργάνωσαν χθες βράδυ χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, υπό τον τίτλο “Χριστούγεννα, Εθελοντισμός και Αγάπη”, στο Πολυδύναμο Κέντρο Αυγόρου.

IMG 1971 Αστυνομία, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Στην εκδήλωση, η οποία τέθηκε υπό την αιγίδα του Αρχηγού Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου, απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αυγόρου κ. Παναγιώτης Μιχαηλάς, ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Αμμοχώστου κ. Κωνσταντίνος Χ” Αναστάση και ο Αρχηγός Αστυνομίας.

IMG 1969 Αστυνομία, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Στο χαιρετισμό του ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε μεταξύ άλλων «Σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές, όπου ο άκρατος ατομικισμός αποτελεί πηγή πραγματικού κινδύνου για τις αρχές και τις αξίες που αιώνες τώρα χαρακτήριζαν την κυπριακή κοινωνία, όλοι εσείς κυρίες και κύριοι, οι ευαισθητοποιημένοι και αλληλέγγυοι πολίτες που καλείστε εθελοντές, με τη δράση και την προσφορά σας, στέλνετε ηχηρά μηνύματα, ευαισθητοποίησης προς όλους τους πολίτες για να αναλάβει ο κάθε ένας από εμάς ένα πιο ενεργό και δραστήριο κοινωνικό ρόλο».

Επίσης, πρόσθεσε «Η Αστυνομία Κύπρου υποστηρίζει σθεναρά τους εθελοντές και συμμετέχει σε δράσεις εθελοντισμού, κατανοώντας τη σημασία και αναγκαιότητα του θεσμού αυτού για την ίδια την κοινωνία. Άλλωστε οι εθελοντές έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου μοντέλου αστυνόμευσης που έχουμε ήδη αρχίσει να εφαρμόζουμε στη χώρα μας. Με θεσμούς όπως αυτό του Παρατηρητή της Γειτονιάς, οι εθελοντές αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στις προσπάθειες ενδυνάμωσης και εδραίωσης του αισθήματος της ασφάλειας. Απώτερος, βέβαια, σκοπός μας, με την υιοθέτηση του νέου αυτού μοντέλου αστυνόμευσης που έχει ως βάση του την Κοινοτική Αστυνόμευση, είναι η Αστυνομία να έρθει πιο κοντά στον πολίτη και στην καθημερινότητά του και να εδραιωθεί μια αμοιβαία και μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης προς όφελος της κοινωνίας».

a2 3 Αστυνομία, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Επίσης, ο κ. Χρυσοστόμου τόνισε «Εργαζόμαστε λοιπόν σκληρά και συνάμα στοχευμένα, προσαρμόζοντας την επιστημονική γνώση στην κοινωνική πραγματικότητα, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το βλέμμα στραμμένο στην πρόοδο και την εξέλιξη. Δίδουμε συνεχείς μάχες για να επιτευχθούν σημαντικές θεσμικές αλλαγές που θα αναβαθμίσουν το επίπεδο των υπηρεσιών μας και σήμερα αλλά και σε βάθος χρόνου, και θα μας θωρακίσουν επαρκώς, ούτως ώστε να επιτελούμε με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα τη σύνθετη και πολυδιάστατη αποστολή μας. Στην πορεία μας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλαπλές σύγχρονες προκλήσεις και ταυτόχρονα να αντιπαλέψουμε με διαχρονικές παθογένειες.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Εκδήλωσης, έλαβαν μέρος η Φιλαρμονική της Αστυνομίας, η Παιδική Χορωδία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αυγόρου, η Domisol Music Academy και η Χορωδία του Κοινοτικού Συμβουλίου Αυγόρου.

IMG 2009 Αστυνομία, Νέα Αμμοχώστου, Φιλανθρωπικά

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων κ. Λάμπρος Θεμιστοκλέους, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου, Αστυνόμος Α΄ κ. Αντώνης Παπακωνσταντίνου και άλλοι Αξιωματικοί και μέλη της Αστυνομίας, καθώς και βουλευτές, οι δημοτικές, στρατιωτικές και τοπικές αρχές του τόπου και πλήθος κόσμου.

Στους παρευρισκόμενους διανεμήθηκε διαφωτιστικό υλικό για την οδική ασφάλεια και την πρόληψη διαρρήξων και κλοπών από μέλη της Κοινοτικής Αστυνόμευσης.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για εκδήλωση-θεσμό, η οποία διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική κοινότητα και εντάσσεται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντισμού, που φέτος άρχισε την 1η Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 8 Δεκεμβρίου, 2016.

SotiraNews