«Καρφώματα» εγκεφάλων, εμπρησμοί με φόντο φονικό Τσικίτο

CEB1 30 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις
CEB1 1149 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις

Το Κακουργιοδικείο που συνεδρίασε την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στη Λάρνακα, ύστερα από πολύμηνη διαδικασία, έκρινε αθώο και απάλλαξε τον Άθω Ευθυμίου, 41 ετών από τη Λάρνακα, από όλες τις κατηγορίες που αφορούσαν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, κατοχή εκρηκτικών υλών, εμπρησμών, πρόκληση κακόβουλων ζημιών, απόπειρα καταστροφής περιουσίας με εκρηκτικές ύλες και καταστροφή περιουσίας με εκρηκτικές ύλες.

Τα αδικήματα είχαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, διαπραχθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ των ετών 2012 – 2013.

Το Κακουργιοδικείο στην απόφαση του έκρινε ως εντελώς αναξιόπιστη τη μαρτυρία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας Ελλάδη Σουσανίδη, άλλως “Έντι ο Πόντιος”, ο οποίος ήταν μπλεγμένος στους εμπρησμούς πρακτορείων στοιχημάτων και είχε κατονομάσει τον Άθω Ευθυμίου ως συνεργό του.

Ο Σουσανίδης κατονόμασε επίσης ως εγκέφαλο των εμπρησμών τον Λάζαρο Φιλίππου, που είναι καταζητούμενος σχετικά με το σχέδιο τριπλής δολοφονίας, ένας από τους στόχους της οποίας ήταν και ο Γιώργος Γεωργίου άλλως Τσικίτο που δολοφονήθηκε την 1η Μαρτίου 2016. Ο Ελλάδης Σουσανίδης εκτελούσε καθήκοντα προσωπικού φρουρού του Γιώργου Γεωργίου.

Ο Σουσανίδης κατονόμασε επίσης τον Βαλεντίνο Αλαμάγκο ως το πρόσωπο που μετέφερε στον ίδιο και στους συνεργούς τις οδηγίες του Λάζαρου Φιλίππου για εκτέλεση των εμπρησμών.

Σημειώνεται ότι ο Αλαμάγκος εκτίει από τον περασμένο Απρίλιο ποινή φυλάκισης, ωστόσο η μαρτυρία του Σουσανίδη στη περίπτωση του Αλαμάγκου κρίθηκε αξιόπιστη, ενώ στη δίκη του Ευθυμίου, ο ίδιος μάρτυρας κρίθηκε αναξιόπιστος.

Ποινή φυλάκισης από τον περασμένο Σεπτέμβριο για υποθέσεις εμπρησμών πρακτορείων στοιχημάτων εκτίει και ο Ανδρέας Χαραλάμπους, άλλως Αράπης, επίσης φερόμενος ως στόχος του σχεδίου τριπλής δολοφονίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ