Σημαντική έναρξη συνεργασίας Δήμου Σωτήρας – Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου

CEB1 16 Νέα Αμμοχώστου
Πολύ σημαντική θεωρείται η συνεργασία του Δήμου Σωτήρας με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου όσον αφορά μελλοντικές προγραμματισμένες εμφανίσεις στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας. Το Πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου Σωτήρας πέτυχε την έναρξη μιας συνεργασίας με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε επίπεδο μουσικών παραστάσεων αλλά και σε ενδεχόμενες συνεργασίες σε άλλα επίπεδα.

Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Σωτήρας και ιδιαίτερα το Τμήμα Πολιτισμού, καταφέρνει να υλοποιήσει τους στόχους του, της πλήρους αξιοποίησης αφενός του Δημοτικού Θεάτρου Σωτήρας ως κεντρικού χώρου εκδηλώσεων στην επαρχία Αμμοχώστου, αφετέρου της παρουσίασης στη Σωτήρα σημαντικών καλλιτεχνικών φορέων παρουσίασης ποιοτικών προγραμμάτων.

CEB1 1654 Νέα Αμμοχώστου

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας πέτυχε από το 2013 την υλοποίηση της συνεργασίας με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, ο οποίος έχει εντάξει το Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας στο καλεντάρι των περισσότερων παραστάσεών του, ως την Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ στην επαρχία Αμμοχώστου, με παρουσίαση περισσότερων από 20 παραστάσεων μέχρι στιγμής.

Ως έδρα τους για την επαρχία Αμμοχώστου, θεωρούν το Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας και άλλοι πολιτιστικοί, καλλιτεχνικοί φορείς και θεατρικοί θιάσοι με αποτέλεσμα την πολιτιστική αναβάθμιση της Σωτήρας με τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού θεατρικών και μουσικών παραστάσεων, διαλέξεων, σεμιναρίων κλπ.

CEB1 15 Νέα Αμμοχώστου

“Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου στη Σωτήρα”



Το Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας θα φιλοξενήσει στις 21 Φεβρουαρίου την Οικογενειακή Συναυλία «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» από το Οργανικό Σύνολο της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, “Allegro Vivace”, από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Το Μουσικό Κλειδί”. Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Σωτήρας, κ. Γεώργιου Τάκκα. Υποστηρικτής: Δήμος Σωτήρας

Αμμόχωστος: Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας, 18:00

a3 Νέα Αμμοχώστου


“Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων”

Μετά από την επιτυχία της σειράς συναυλιών «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» το τελευταίο τρίμηνο του 2015, το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου συνεχίζει το μουσικό αυτό παραμύθι με το οργανικό σύνολο “Allegro Vivace”, με συναυλίες σε όλες τις επαρχίες της!

«Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα παραμύθια μικρών και μεγάλων σ’ όλο τον κόσμο. Το 2015 συμπληρώθηκαν 150 χρόνια από τη μέρα που η ιστορία της Αλίκης είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας, τον Ιούλιο του 1865. Για 150 χρόνια, οι περιπέτειες της Αλίκης, μεταφρασμένες σε τουλάχιστον 97 γλώσσες, ταξιδεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο, γνωρίζοντας πολλές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές διασκευές, εμπνέοντας παράλληλα την όπερα αλλά και το μπαλέτο.

Η ιστορία γράφτηκε στα μέσα του 19ου αι. από τον Άγγλο Lewis Carol και περιγράφει με λεπτή φαντασία και παιδικό αυθορμητισμό τις περιπέτειες ενός κοριτσιού, της Αλίκης, η οποία μετά την πτώση της σε μία λαγότρυπα, περιπλανιέται σε ένα φανταστικό κόσμο όπου ζει πολλές ενδιαφέρουσες αλλά και πολύ παράξενες ιστορίες!

Το αριστουργηματικό αυτό έργο είναι ένα συναρπαστικό παιχνίδισμα της φαντασίας, ένα ονειρεμένο παραμύθι. Η Αλίκη αψηφά τους νόμους της βαρύτητας, βρίσκει ποτά που την κάνουν κοντή και τρώει κέικ που την ψηλώνουν! Συναντά λαγούς που μιλάνε σαν άνθρωποι, γελαστές γάτες, τραπουλόχαρτα που με τον Βασιλιά και την Βασίλισσά τους παρελαύνουν μπροστά της, συναντά έναν αγενή καπελά, ένα γρύπα, μια χελώνα που κλαίει και μια κάμπια που δίνει συμβουλές.

Το σύνολο “Allegro Vivace”, όπως εξυμνεί και το όνομά του, θα προσφέρει στο κοινό τη χαρά (Allegro) της Μουσικής, με έντονο και ζωηρό τρόπο (Vivace), μέσω 6 συνολικά Κυριακάτικων συναυλιών, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Χατζηλοΐζου. Οι μελωδίες από διάφορες ταινίες του Disney, καθώς και ελεύθερες προσαρμογές αποσπασμάτων από έργα μεγάλων συνθετών της κλασικής μουσικής (Haydn, Beethoven, Schubert, Tchaikovsky, Prokofiev, κ.ά.) θα συνοδεύονται από την παραστατική αφήγηση του παραμυθιού από τον δημοφιλή Κύπριο ηθοποιό Πέτρο Γιωρκάτζη καθώς και προβολή διαφανειών.

Η μουσική παράσταση θα ερεθίσει με τον πιο συναρπαστικό και καλαίσθητο τρόπο, τη δημιουργική φαντασία μικρών και μεγάλων, πλημμυρίζοντας το θέατρο από ολοζώντανες μουσικές εικόνες, βγαλμένες από τον κόσμο των παραμυθιών.
Μια απολαυστική μουσική παράσταση για μικρά και μεγάλα “παιδιά” από 6 έως 96 ετών!

a1 1 Νέα ΑμμοχώστουΙδέα παραγωγής και επιμέλεια μουσικής: Άλκης Μπαλτάς
Προσαρμογή κειμένου: Στέλλα Αθηναίου
Αφηγητής: Πέτρος Γιωρκάτζης
Μαέστρος: Γιάννης Χατζηλοΐζου

Τιμές εισιτηρίων: €5, €3 (παιδιά κάτω των 12)

a2 Νέα ΑμμοχώστουΕισιτήρια διατίθενται:

– Από το ταμείο του Θεάτρου τη μέρα της συναυλίας 10:00-13:00 και 15:00-18:00
Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας (Μακαρίου ΙΙΙ 22, 5390, Σωτήρα – Αμμόχωστος, Tηλ. 23821416, 23824444)

Θεσμικός Χορηγός: Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού
Κύριοι Χορηγοί: Alpha Bank, PWC
Χορηγοί: ΟΠΑΠ, CYTA
Υποστηρικτές: Δήμος Λάρνακας, Δήμος Σωτήρας
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΡΙΚ, Russian Wave, Cyprus Mail, Vestnik Kipra

Η συναυλία της 21ης Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Σωτήρας κ. Γεώργιου Τάκκα

Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy

Δείτε την εκδήλωση εδώ

SotiraNews