Ποιοτικοί πολιτικοί γάμοι στη Σωτήρα και με… βούλα

cyprus weddings Αγία Θέκλα, Ειδήσεις
cyprus weddings Αγία Θέκλα, Ειδήσεις

Πιστοποιητικό ποιότητας ISO 9001:2008 απέκτησε το Τμήμα Πολιτικών Γάμων του Δήμου Σωτήρας με αποτέλεσμα να καταστεί το πρώτο τμήμα πολιτικών γάμων παγκύπρια με την συγκεκριμένη πιστοποίηση.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας εξήρε «τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το Τμήμα Πολιτικών Γάμων του Δήμου, κάτι που αποτελεί πρότυπο εξυπηρέτησης των ζευγαριών και διαχείρισης των κρατήσεων. Το Τμήμα Πολιτικών Γάμων του Δήμου Σωτήρας ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012, κατά τη μετατροπή της Σωτήρας από Κοινότητα σε Δήμο».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο «παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ξενοδοχειακές μονάδες στα όρια του Δήμου Σωτήρας, εντούτοις τελούνται 200 γάμοι ετησίως με αναμενόμενη κατακόρυφη αύξηση κατά το 2017. Το τρέχον έτος οι αριθμοί των κρατήσεων των πολιτικών γάμων είναι σχεδόν διπλάσιοι σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, γεγονός που αποτελεί σημαντικό βήμα για τον Δήμο Σωτήρας».

Εξήγησε ότι «η αύξηση αυτή οφείλεται αφενός στο ενισχυμένο τουριστικό ρεύμα κατά το 2017, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, αφετέρου πιστοποιεί τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος στον τομέα της προώθησης του γαμήλιου τουρισμού ως εναλλακτική μορφή τουρισμού».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Τάκκας είπε ότι «τα τελευταία χρόνια ο Δήμος καταβάλλει γενναίες προσπάθειες ανάπλασης της παραλιακής περιοχής με στόχο την προσέλκυση περισσότερων ζευγαριών, αφού οι γάμοι που τελούνται σε παραλίες βρίσκονται ψηλά στις λίστες προτίμησης των ξένων ζευγαριών. Το Τμήμα Πολιτικών Γάμων του Δήμου Σωτήρας είναι από τα λίγα που διαθέτουν ευρύ πρόγραμμα κρατήσεων και χαρακτηρίζεται από την ευελιξία και την ποικιλία των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τον πελάτη».

Θύμα κυκλώματος εικονικών γάμων και ο Δήμος Σωτήρας

Ανέφερε ακόμα ότι «ο Δήμος Σωτήρας είναι ένα από τους τρεις Δήμους ο οποίος αποτέλεσε θύμα κυκλώματος εικονικών γάμων, παρά τον αυστηρό έλεγχο που υποβάλλει στα ζευγάρια για τη νομιμότητα του γάμου. Συγκεκριμένα τον περασμένο Μάρτιο αλλοδαπός από το Πακιστάν με Ευρωπαία υπήκοο υπέβαλαν αίτημα για τέλεση Πολιτικού Γάμου, υποβάλλοντας μάλιστα και Βεβαίωση Ελευθερίας από το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών, κάτι που αποδεικνύει, υπό κανονικές περιπτώσεις, τη νομιμότητα του αιτήματος. Παρ’ όλα αυτά, αποδείχτηκε ότι το συγκεκριμένο πιστοποιητικό αποτελούσε προϊόν πλαστογραφίας και ως εκ τούτου ο Δήμος Σωτήρας κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης».

Πηγή: ΚΥΠΕ