Τον Απρίλιο η εκστρατεία “Καθαρίζουμε την Κύπρο σε μια μέρα”

a 68 Ειδήσεις
a 2994 Ειδήσεις

Τον Απρίλιο πραγματοποιείται η φετινή δράση της παγκύπριας εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ της ομάδας “Let’s do it Cyprus!” σε συνεργασία με την Επίτροπο Περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου της Επιτρόπου, η εκστρατεία θα λάβει χώρα στις 6 Απριλίου. Η ομάδα “Let’s do it Cyprus!” είναι μέρος της καμπάνιας “Let’s do it World!”, μιας παγκόσμιας εκστρατείας καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια.

Είναι το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα και η μεγαλύτερη κίνηση πολιτών, που έχει οργανωθεί ποτέ στον κόσμο.

Η προηγούμενη εκστρατεία έγινε τον Σεπτέμβριο του 2012 με τη συμμετοχή περίπου 4,000 εθελοντών για τη συλλογή πέραν των 20 τόνων σκουπιδιών από τις φυσικές περιοχές της Κύπρου.

Φέτος, εκτός από τη διοργάνωση του δεύτερου παγκύπριου καθαρισμού, η εκστρατεία περιλαμβάνει και διοργάνωση εκδηλώσεων και συμμετοχή σε δράσεις με ενημερωτικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα για την αειφόρο διαχείριση φυσικών πόρων και αποβλήτων.

Επίσης, διοργανώνονται εκδηλώσεις που σκοπό έχουν την ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς της Κύπρου ώστε περισσότερος κόσμος να γνωρίσει τις ιδιαιτερότητές της και να δημιουργηθεί η ανάγκη για προστασία και διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού μας.

Το Γραφείο της Επιτρόπου απευθύνει έκκληση σε πολίτες και οργανωμένα σύνολα να συμμετάσχουν στην εκστρατεία.

Η ιδέα για αυτή την κινητοποίηση γεννήθηκε το 2008 στην Εσθονία, όπου 50.000 εθελοντές μαζεύτηκαν για να καθαρίσουν 10.000 τόνους σκουπίδια που βρίσκονταν σε δρόμους, δάση, παραλίες και πόλεις και κατάφεραν να καθαρίσουν ολόκληρη τη χώρα τους σε μόνο πέντε ώρες.

Σήμερα, στο “Let’s do it World” συμμετέχουν πέραν των 100 χωρών, ανάμεσά τους και η Κύπρος.