Με καινοτομίες ο φετινός Κατακλυσμός στην Αγία Νάπα

a 69 Νέα Αμμοχώστου
a 4189 Νέα Αμμοχώστου

Με δύο βασικές καινοτομίες ενισχύει τις φετινές εκδηλώσεις του Κατακλυσμού ο Δήμος Αγίας Νάπας , οι οποίες θα διεξαχθούν το διήμερο Κυριακή και Δευτέρα 23 – 24 Ιουνίου στο γραφικό λιμανάκι της πόλης.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «στόχος του Δήμου είναι η περαιτέρω αναβάθμιση και εμπλουτισμός της παραδοσιακής αυτής γιορτής. Η πρώτη καινοτομία αφορά την ένταξη στις εκδηλώσεις του Α’ Φεστιβάλ Ψαριού. Η Αγία Νάπα ως γνωστό ήταν ένα μικρό ψαροχώρι, όπου οι πλείστοι κάτοικοι της ασχολούνταν με την αλιεία και συνήθιζαν να πραγματοποιούν χοροεσπερίδα με θέμα τους το ψάρι».

Μέσα από το Α΄ Φεστιβάλ Ψαριού «ο Δήμος στοχεύει στην αναβίωση αυτής της χοροεσπερίδας δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να γευθεί τις διάφορες παραδοσιακές συνταγές μαγειρέματος ψαριού και άλλων θαλασσινών ειδών και να διασκεδάσει με την συνοδεία μουσικής και τραγουδιού. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί και τις δύο βραδιές από τις 8.00 το βράδυ μέχρι αργά τη νύκτα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «δεύτερη καινοτομία είναι η πραγματοποίηση του Α΄ Φεστιβάλ Νερού, το οποίο θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 24 Ιουνίου από τις 10 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι. Από τα παλαιά χρόνια μέχρι τις μέρες μας οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι νέοι έχουν ως συνήθειά τους να κατακλύζονται – να πετά δηλαδή ο ένας στον άλλο νερό γιατί πίστευαν (παλαιότερα τουλάχιστον) ότι το νερό προστάτευε το ανθρώπινο σώμα από διάφορες δερματικές παθήσεις όπως ψώρα, δροτάρι κλπ».

Ο Δήμος Αγίας Νάπας «αποφάσισε αυτή τη συνήθεια να τη μετατρέψει σε κάτι πιο οργανωμένο, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να. εμπλακούν σε ένα όμορφο παιγνίδι χαράς και διασκέδασης πετώντας με όλα τα μέσα όπως κουβάδες νεροπίστολα κλπ νερό ο ένας στον άλλα».

Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι την Κυριακή 23 Ιουνίου θα γίνουν διαγωνισμοί και επιδείξεις Θαλάσσιου Τζετ Σκι. Το καλλιτεχνικό μέρος των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού αρχίζει την Κυριακή 23 Ιουνίου στις οκτώ το βράδυ με τραγούδια από τη Νεανική Χορωδία Ολοήμερου Σχολείου Σωτήρας (Γ’ Δημοτικό) και στις 8:20 ο Χορευτικός Ομιλος του Δήμου θα χορέψει και Νησιώτικους Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς. Ακολούθως θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος και ο Υπουργός Συγκοινωνιών και ΄Εργων Τάσος Μητσόπουλος και θα γίνει ρήψη πυροτεχνημάτων. Η πρώτη βραδιά θα κλείσει με τη Ελληνίδα ερμηνεύτρια Γλυκερία η οποία μαζί με την ορχήστρα της θα παρουσιάσει γνωστά και αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία και άλλων ερμηνευτών.

Την Δευτέρα 24 Ιουνίου στις 7:30 το βράδυ ο Χορευτικός Ομιλος του Δήμου Αγίας Νάπας θα προσφέρει ένα ενδιαφέρον καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ θα ακολουθήσουν οι λαϊκοί μας ποιητές με τα τσιαττιστά και ερωτικά τους τραγούδια.

Το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας θα κλείσει η συναυλία των Ελλήνων τραγουδιστών Γιάννη Βαρδή και Γιώργου Λιανού, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τρίωρο διασκεδαστικό πρόγραμμα από γνωστές τους επιτυχίες και άλλων καταξιωμένων δημιουργών και ερμηνευτών.

a1 Νέα Αμμοχώστου