Μακελειό Αγίας Νάπας: Οκτώ μέρες κράτηση σε δύο – Τι έγινε στο δικαστήριο

CEB1 1 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης
CEB1 1350 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας-Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον άνδρα 32 χρόνων και γυναίκας 30 χρόνων σε σχέση με τις τέσσερις δολοφονίες που διαπράχθηκαν στην Αγία Νάπα την περασμένη Πέμπτη.

Η αστυνομία φαίνεται ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο όσον αφορά την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο 32χρονος, σύμφωνα με μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία, την επόμενη μέρα των φόνων, συναντήθηκε με τον Αλβανό, ο οποίος καταζητείται, σε σχέση με το έγκλημα και τον οποίο μετέφερε σε συγκεκριμένο χώρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, παρούσα ήταν και η 30χρονη. Ο πρώτος και ο δεύτερος ύποπτος, φιλοξενούσαν τους δράστες, στο διαμέρισμα της δεύτερης.

Επίσης, η Αστυνομία κατέχει μαρτυρία, ότι ο πρώτος ύποπτος, ήταν το πρόσωπο το οποίο οδηγούσε το αυτοκίνητο, που μετέφερε τους δράστες στο σημείο του εγκλήματος.

Αμέσως μετά, τους απομάκρυνε από τη σκηνή, πλην του δράστη που έπεσε νεκρός.

Σύμφωνα με τον παρουσιαστή της υπόθεσης, υπαστυνόμο του ΤΑΕ Αρχηγείου, Λοΐζο Ιωνά, οι δυο αντιμετωπίζουν εννέα κατηγορίες και κατηγορούνται ότι παρείχαν στήριξη στους Αλβανούς εκτελεστές των τεσσάρων στην Αγία Νάπα.

Ανάμεσα στις κατηγορίες είναι, η συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, ο φόνος εκ προ μελέτης, η συνομωσία για φόνο, η απόπειρα φόνου, η παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου και πυρομαχικών και άλλες.

Ο πρώτο ύποπτος, φέρεται ότι σε δυο περιπτώσεις ενοικίασε έπαυλη στην ελεύθερη Αμμόχωστο, με σκοπό όπως ανέφερε στην κατάθεσή του, να ηρεμήσει, γιατί αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι, διέμενε στην έπαυλη μόνος του και δεν φιλοξένησε οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον εξεταστή της υπόθεσης, από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι και στις δυο περιπτώσεις που ενοικίασε την έπαυλη ο πρώτος ύποπτος, διέμενε σε αυτή ο δεύτερος δράστης, Αλβανικής καταγωγής, που καταζητείται σε σχέση με το έγκλημα.

Επιπρόσθετα, από μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, το συγκεκριμένο όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη διακίνηση των δραστών του εγκλήματος, θεάθηκε να είναι παρκαρισμένο έξω από την έπαυλη που ενοικίασε ο ύποπτος, και κλάπηκε από την επαρχία Λευκωσίας.

Η ύποπτη, όταν συνελήφθηκε στο διαμέρισμά της, δήλωσε «Ψες δεν κοιμήθηκα. Σήμερα σκεφτόμουν όλη μέρα και θέλω να πω την αλήθεια». Ο ύποπτος όταν συνελήφθη, έξω από το εστιατόριο του πατέρα του στη Λευκωσία, είπε στους ανακριτές, «Κάμετε τη δουλειά σας».

Αιτούμενος την οκταήμερη κράτηση των δύο υπόπτων, ο εξεταστής της υπόθεσης είπε πως μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 110 καταθέσεις, θα ληφθούν άλλες 80 από το οικογενειακό, οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των υπόπτων και από πρόσωπα που εργάζονται στην περιοχή όπου διαπράχθηκε η τετραπλή δολοφονία, αναμένεται να γίνουν αναγνωριστικές παρατάξεις από άτομα που είδαν τους δύο υπόπτους σε συγκεκριμένους χώρους ενώ καταζητούνται ο Αλβανός δράστης και άλλο άτομο που τον συνόδευε κατά τη διάρκεια των φόνων.

Οι δικηγόροι του 32χρονου δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση του πελάτη τους, ωστόσο ο δικηγόρος της 30χρονης υπέβαλε στον εξεταστή της υπόθεσης πληθώρα ερωτήσεων.

Ο κ. Ιωνά απάντησε μεταξύ άλλων ότι στη θεληματική κατάθεση της ύποπτης που δόθηκε ελεύθερα, αναφέρθηκε με χρονολογική σειρά στα γεγονότα της υπόθεσης και εμπλέκει την ίδια και τον 32χρονο σε όλα τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της γυναίκας έφερε ένσταση στον αριθμό των 8 ημερών κράτησης που ζητούσε η Αστυνομία και ζήτησε την κράτηση της μόνο για δύο μέρες.

Η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, αφού ανέφερε ότι είναι εύλογες οι υπόνοιες της Αστυνομίας και χαρακτήρισε αναγκαία την κράτηση των δύο υπόπτων, ενέκρινε το αίτημα της Δύναμης και εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησής τους.

Σημειώνεται ότι οι δύο ύποπτοι μεταφέρθηκαν στο Δικαστήριο με ισχυρή αστυνομική δύναμη που αποτελείτο από άνδρες του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού με πλήρη εξάρτηση και αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Η Αστυνομία διενήργησε έλεγχο στην αίθουσα του Δικαστηρίου όπου θα διεξαγόταν η διαδικασία προσωποκράτησης και στη συνέχεια κλείδωσε την αίθουσα. Επίσης διενεργήθηκε έλεγχος σε όλους όσοι εισήλθαν στην αίθουσα περιλαμβανομένων και των δημοσιογράφων.

Τμήμα Δασών: Δεν εργάζεται στο Τμήμα Δασών ο 32χρονος ύποπτος

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διευκρινίζει ότι ο 32χρονος που συνελήφθη ως ύποπτος σε σχέση με το τετραπλό φονικό της 23ης Ιουνίου, στην Αγία Νάπα, δεν ανήκει στις δυνάμεις του Τμήματος Δασών.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρουν ότι ο συλληφθείς εργάζεται ως έκτακτος θηροφύλακας, το Τμήμα Δασών αναφέρει πως το συγκεκριμένο πρόσωπο δεν ανήκει στις δυνάμεις του Τμήματος Δασών.

Πηγή: Φιλελεύθερος / KYΠΕ