Γνωρίστε τη νέα γενιά της C-Class

a 4571
a 4571Για την επόμενη C-Class, η Mercedes μας ετοιμάζει ένα εντυπωσιακών διαστάσεων σεντάν που θα φλερτάρει με τα κουπέ, ενώ θα είναι εξίσου εντυπωσιακή και η στέισον έκδοσή της.

Η νέα γενιά της Mercedes C-Class (W205) θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2014, λίγο πριν αρχίσει το εμπορικό της ταξίδι στις ευρωπαϊκές αγορές. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, με εντυπωσιακή εικόνα αλλά και μεγαλύτερες διαστάσεις από πριν.

Ο λόγος για το τελευταίο είναι, φυσικά, η νέα έλευση της Mercedes CLA, της 4θυρης-κουπέ έκδοσης της νέας A-Class, η οποία θα ωθήσει τις διαστάσεις της επόμενης C-Class υψηλότερα. Και φυσικά, εκτός της σεντάν έκδοσης, θα υπάρχει και πάλι στέισον εκδοχή (Estate), ώστε να καλύψει ακόμη περισσότερες ανάγκες.

Σχεδίαση για φίλημα!

Ακολουθώντας σχεδόν κατά γράμμα το δρόμο που χάραξε η A-Class, η νέα C-Class θα λάβει μια ιδιαίτερα ελκυστική σχεδίαση, πέρα από τις σχετικά συγκρατημένες γραμμές του παρελθόντος.

Σύμφωνα μάλιστα με τους «κατασκόπους», η νέα μεσαία Γερμανίδα θα αποκτήσει περισσότερες νευρώσεις και ακμές από ποτέ άλλοτε, με τις γενικότερες γραμμές της να παραπέμπουν άμεσα σε 4θυρα κουπέ αυτοκίνητα.

a 103

Αντίστοιχες παραπομπές θα υπάρχουν και σε άλλα μοντέλα της Mercedes, όπως η εφαρμογή της νέας μάσκας που έχουμε δει ήδη στις νέες γενιές της A-Class και B-Class, αλλά και τα πίσω φωτιστικά με LED, που θυμίζουν αυτά της κορυφαίας Mercedes

Σε ό,τι αφορά στη στέισον βάγκον έκδοση (estate) και εδώ το design θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικό, με το πίσω τμήμα να ξεχωρίζει για τις περισσότερο στρογγυλεμένες γραμμές από το παρελθόν, αλλά και τα LED φωτιστικά σώματα προερχόμενα από τη S-Class.

a1 19

Μεγαλώνουν σε διαστάσεις αλλά και ελαφραίνουν

Η νέα Mercedes C-Class -όπως και η C-Class Estate- θα είναι το πρώτο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, που θα πατήσει στη νέα πλατφόρμα με την ονομασία MRA.

Πρόκειται για το νέο πισωκίνητο πάτωμα της μάρκας, το οποίο θα εξοπλίσει μια σειρά από νέα –και μεγάλα σε διαστάσεις– μοντέλα, μεταξύ των οποίων και την επόμενη S-Class. Χαρακτηριστικό του πατώματος αυτού είναι ότι, θα συμβάλλει στη μείωση του βάρους όλων αυτών των αυτοκίνητων, μαζί φυσικά και με την επόμενη C-Class.

Στο κομμάτι των διαστάσεων, το μήκος της C-Class θα αυξηθεί κατά 10 χιλιοστά, φτάνοντας συνολικά τα 4.700 χλστ., μεγαλύτερο θα είναι και το μεταξόνιο (2.820 χλστ.), καθώς και το πλάτος (1.810 χλστ.), ενώ στην έκδοση sedan, η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ θα φτάνει τα 485 λίτρα.

Σημαντική διαφορά, σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, είναι και το νέο set-up της μπροστινής ανάρτησης, με τα γόνατα McPherson να αντικαθίστανται από διπλά ψαλίδια, ενώ και η πίσω ανάρτηση, με τους πολλαπλούς συνδέσμους, θα αναβαθμιστεί.

Αρχικοί κινητήρες από 184 ίππους

Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες θα δούμε τα νέα μηχανικά σύνολα των Γερμανών που ντεμπουτάρουν στην ανανεωμένη Mercedes E-Class. Θα έχουμε λοιπόν το 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα των 184 και 211 ίππων, ενώ μια νέα εκδοχή του μοτέρ αυτού με πάνω από 250 ίππους, θα εφοδιάζει τη νέα Mercedes C300.

Στην κορυφή της γκάμας θα συναντήσουμε έναν 3λιτρο twin-turbo με 330 ίππους, ενώ για τις AMG εκδόσεις προβλέπεται ένας νέος twin-turbo 4,0 ή 5,5 λίτρων!

Για τους diesel, αρχικός πρωταγωνιστής θα είναι ο 2,2 λίτρων πετρελαιοκινητήρας της μάρκας, ενώ δεν αποκλείεται η Mercedes να κάνει την έκπληξη και να εντάξει και στη νέα C-Class τον καινούργιο 1,6 diesel των 130 ίππων που προέρχεται από τη Renault.

Είναι δεδομένο πάντως, ότι στη γκάμα θα υπάρχει και κάποιος μικρότερος βενζινοκινητήρας, χωρίς προς το παρόν να γνωρίζουμε περαιτέρω στοιχεία.

Τι θα δούμε αργότερα στο μέλλον;

Για το 2015 και ένα χρόνο αργότερα από το λανσάρισμα της νέας C-Class, προβλέπεται να δούμε και την πρώτη υβριδική έκδοση της μεσαίας Γερμανίδας.

Επίσης, στη γκάμα θα προστεθεί και ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων που ετοιμάζει η Mercedes, ως απάντηση στο αυτόματο 8 σχέσεων της BMW. Και φυσικά, εκτός της σεντάν έκδοσης και της στέισον, το καλοκαίρι του 2014, θα ακολουθήσει η C-Class Coupe, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε και μια Cabrio έκδοση με υφασμάτινη οροφή και αρκετό αισθητικό ενδιαφέρον.

Πηγή: autotriti.gr