Έκκληση για μαζική συμμετοχή στις διαμαρτυρίες για το Νέο Σχέδιο Διορισίμων

a 2 Εκπαίδευση, Εκπαιδευτικό Σύστημα, Εκπαιδευτικοί, Υπουργείο Παιδείας

Έκκληση στον εκπαιδευτικό κόσμο για μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το Νέο Σχέδιο Διορισίμων στη δημόσια εκπαίδευση, απευθύνει η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, η οποία καλεί όλους τους εμπλεκόμενους «να τερματίσουν επιτέλους την κοροϊδία των εκπαιδευτικών».

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, με ανακοίνωσή της, «χαιρετίζει τις αντιδράσεις που επιδεικνύει όλος ο διδασκαλικός κόσμος, οι οποίες εκφράζονται έμπρακτα μέσα από τις διάφορες εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί για την ερχόμενη Δευτέρα 13/11, Τρίτη 14/11 και Τετάρτη 15/11».

Αναφέρει επίσης, ότι «η εκδήλωση της Δευτέρας αφορά το διαβλητό των εξετάσεων με κύριο αίτημα την ακύρωση και την πλήρη κατάργησή τους».

Η εκδήλωση της Τρίτης έχει ως κύριο αίτημα την αναγνώριση του αορίστου χρόνου ως το καθεστώς εργοδότησης για όσους εκπαιδευτικούς συμπληρώνουν 30 μήνες απασχόλησης είτε ως αντικαταστάτες είτε ως συμβασιούχοι.

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί και «όλους τους συναδέλφους αντικαταστάτες και συμβασιούχους σε μαζική προσέλευση στην εκδήλωση της Τετάρτης που διοργανώνει η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (ΠΟΕΔ) για να ενημερώσει για τα μέχρι σήμερα βήματα διασφάλισης του αορίστου χρόνου στην εκπαίδευση και τις εξελίξεις γύρω από το Νέο Σχέδιο Διορισίμων.

Πηγή: ΚΥΠΕ