7 προφητείες και προαισθήματα που βγήκαν αληθινά

titanikos ΙΔΕΑ, ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ, ΠΡΟΑΙΣΘΗΜΑ, ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ, φαντασμα

1. Οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 
Στο βιβλίο της “Μηνύματα, σημάδια, επισκέψεις και προαισθήματα από τους αγαπημένους μας που χάθηκαν την 11η Σεπτεμβρίου”, μια χήρα θύματος των επιθέσεων αναφέρει ότι πολλά θύματα είχαν κακό προαίσθημα την ημέρα εκείνη. Ο άντρας της είχε ίλιγγο εκείνο το πρωί καθώς έφυγε για τη δουλειά. Και πολύ πριν τις επιθέσεις, μιλούσε συχνά για την πιθανότητα επίθεσης στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και πρότεινε τρόπους διαφυγής κι εκκένωσης στην περίπτωση αυτή.

2. Ο Τιτανικός 
Το 1898, ο συγγραφέας Morgan Robertson εξέδωσε μια νουβέλα με τίτλο “Το ναυάγιο του Τιτάνα” στην οποία μας αφηγείται τη βύθιση ενός κρουαζιερόπλοιου. Περιέγραψε την έλλειψη σωστικών λέμβων και την αδυναμία να σωθούν ένας μεγάλος αριθμός από τους επιβάτες. Η περιγραφή μοιάζει πολύ με τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη βύθιση του Τιτανικού στις 15 Απριλίου του 1912, 14 χρόνια μετά την έκδοση της νουβέλας. Όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο ο Τιτανικός δεν υπήρχε καν.

3. Ο σεισμός στην πόλη Λ’ Ακίλα 
Στις αρχές του 2009, ο ερευνητής Giampaolo Giuliani ανακοίνωσε ότι ένας σεισμός θα πλήξει την ιταλική πόλη Λ’ Ακίλα στις 29 Μαρτίου του έτους εκείνου. Παρόλο που τίποτα δεν συνέβη την ημέρα εκείνη, μια εβδομάδα αργότερα η πόλη καταστράφηκε από ένα σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκαλώντας τον θάνατο σε 308 κατοίκους. Παρόλα αυτά η επιστημονική κοινότητα ισχυρίζεται ότι δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν οι σεισμοί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Giampaolo Giuliani επιμένει ότι οι εκπομπές αερίων ραδονίου 222 δείχνουν ότι θα έχουμε σεισμό τις επόμενες ημ.ερες. Ακόμη και σήμερα είναι ο μόνος που το πιστεύει αυτό.

4. Το προαίσθημα της Sharon Tate 
Η ηθοποιός Sharon Tate είχε παραισθήσεις λίγους μήνες πριν δολοφονηθεί από τον Charles Manson. Η τότε σύζυγος του σκηνοθέτη Roman Polanski είχε πει ότι είχε δει το σώμα της δολοφονημένο στο σπίτι της. Το 1969 ο Manson τη σκότωσε στο Λος Άντζελες, στο σπίτι της ενώ ήταν στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της.

5. Η δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν 
Ο Λίνκολν είχε πολλά προαισθήματα για το θάνατό του. Μερικές ημέρες πριν τη δολοφονία του ο 16ος πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στον σωματοφύλακά του για ένα όνειρο που είχε δει. Του είπε ότι είχε δει τον εαυτό του να περπατά προς τον Λευκό Οίκο και να συναντά ένα πλήθος από ανθρώπους που έκλαιγαν και έναν άνδρα νεκρό στο έδαφος που γύρω του βρίσκονταν στρατιώτες. Όταν ο Λίνκολν ρώτησε στο όνειρό του τον στρατιώτη ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος, ο στρατιώτης του απάντησε ότι ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ που μόλις είχε δολοφονηθεί.

6. Το φάντασμα ανακοίνωσε το θάνατο μιας ηθοποιού 
Στην ταινία τρόμου ‘Poltergeist’, υπήρχε ένα στοιχείο το οποίο εντυπωσίασε τους θεατές έξι χρόνια αργότερα. Ο Robbie, ένα αγοράκι από την οικογένεια Freeling είχε μία αφίσα πάνω από το κρεβάτι του με το Super Bowl του 1988, πράγμα παράξενο καθώς η ταινία υποτίθεται ότι διαδρατίζεται το 1982. Αυτό όμως που προξενεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι την ημέρα του Super Bowl το 1988, η ηθοποιός Heather O’Rourke, η οποία υποδύθηκε στην ταινία μία από τις αδελφές της Robbie, αισθάνθηκε μια ξαφνική αδιαθεσία και πέθανε.

7. Ο κλιματισμός 
Τον Δεκέμβριο του 1900, ένας Αμερικανός μηχανικός, ο John Elfreth Watkins, Jr. δημοσίευσε ένα άρθρο σε ένα γυναικείο περιοδικό της εφημερίδας Saturday Evening Post. Στο άρθρο του αυτό,που είχε τίτλο “Τι μπορεί να συμβεί τα επόμενα εκατό χρόνια”, ο Watkins αναφέρεται στην ιδέα ότι τα δισέγγονα του στα τέλη του 20ου αιώνα θα μπορούν να δροσίζονται χάρη στα κλιματιστικά. Σύμφωνα με το συγγραφέα ο κλιματισμός θα ήταν διαθέσιμος στα σπίτια όπως το ζεστό και το κρύο νερό το 1900: μέσω σωλήνων γεμάτους με κρύο νερό.

 

 

 

 

 

 

Πηγή