«Αυξημένα μέχρι τέλος του μήνα τα κρούσματα-Κυνηγάμε μια απρόβλεπτη ασθένεια»

Αυξημένα μέχρι τέλος του μήνα θα είναι τα κρούσματα στην Κύπρο λόγω της μεταδοτικότητας της Όμικρον

0b1edfb377e4d97c3e72f890a10ab9b4 18 Covid-19, Κρούσματα, Όμικρον, πανδημία

Αυξημένα μέχρι τέλος του μήνα θα είναι τα κρούσματα στην Κύπρο λόγω της μεταδοτικότητας της Όμικρον, σύμφωνα με τον Πνευμονολόγο, δρ Εύη Παγδατή.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο δρ Παγδατής εξήγησε πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καταγράφεται ένας μεγάλος αριθμός κρουσμάτων καθημερινά, άρα σημαίνει και μεγάλος αριθμός επαφών.

«Λόγω της μεταδοτικότητας της Όμικρον, πιστεύω πως τα κρούσματα θα είναι αυξημένα μέχρι και το τέλος του μήνα», είπε.

Σημείωσε επίσης πως «κάποιοι είναι μεταδοτικοί και για μια – δύο μέρες είναι αρνητικοί στον ιό και κυκλοφορούν κανονικά. Ενώ άλλοι δεν γνωρίζουν πως κόλλησαν τον ιό. Αυτό συνθέτει όλο το σκηνικό για περισσότερα περιστατικά καθημερινά και τη δυσκολία που υπάρχει στην ιχνηλάτιση».

Όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα ο δρ Παγδατής είπε πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

«Κυνηγούμε μια ασθένεια που είναι απρόβλεπτη. Για παράδειγμα εγώ στην 10η ημέρα καραντίνας είχα βγει θετικός. Τι έπρεπε να κάνω; Να πάω δουλειά; Φυσικά θα μπορούσα να μην κάνω και τεστ και να μην γνωρίζω ότι είμαι θετικός ακόμη. Είναι πολλά τα ζητήματα που προκύπτουν», είπε.

Σχετικά με τα συμπτώματα που εμφανίζονται στους ασθενείς μετά την ανάρρωση είπε τέλος πως μπορεί να διαρκέσουν για πολλές βδομάδες.