Έτοιμο να αναχωρήσει πλοίο-νοσοκομείο από την Τουρκία στη Γάζα

Η Τουρκία αναλαμβάνει την αποστολή ενός πλοίου – νοσοκομείου στη Γάζα, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά

F6FF3F63 19F0 418F A729 B78ADFCB2D0A

Η Τουρκία αναλαμβάνει την αποστολή ενός πλοίου – νοσοκομείου στη Γάζα, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, τονίζοντας ότι είναι έτοιμο και το μόνο που περιμένουν είναι η άδεια.

Η Τουρκία σχεδιάζει να δημιουργήσει επίσης ένα νοσοκομείο πεδίου στην πύλη των συνόρων της Ράφα και προσπαθεί να παραδώσει βοήθεια στην περιοχή με μεταγωγικά αεροσκάφη A400M, γνωστά ως “Koca Yusuf”.

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε έτοιμο ένα νοσοκομείο-πλοίου για τη Γάζα. Έχουμε προγραμματίσει την αποστολή σχεδόν 40 ασθενοφόρων, τα οποία είναι έτοιμα να συμμετάσχουν στην αποστολή. Έχουμε στείλει θερμοκοιτίδες, αναπνευστήρες και πολλές γεννήτριες, μικρές και μεγάλες, με 8 αεροπλάνα. Μια υγειονομική ομάδα των 20 ατόμων βρίσκεται ήδη εκεί. Έχουμε κάνει όλες τις προετοιμασίες μας για τη δημιουργία 20 νοσοκομείων πεδίου τόσο στην περιοχή κοντά στη συνοριακή πύλη της Ράφα όσο και στο αεροδρόμιο El Arish. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τα αιγυπτιακά και παλαιστινιακά Υπουργεία Υγείας σχετικά με όλα αυτά. Περιμένουμε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και να δοθούν οι άδειες. Εάν χορηγηθεί η άδεια, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε αμέσως την αποστολή υγειονομικού προσωπικού και υπηρεσιών», είπε ο Τούρκος υπουργός Υγείας.