Θραύσματα του Τιμίου Σταύρου δώρισε ο Πάπας στον βασιλιά Κάρολο

Θραύσματα του Τιμίου Σταύρου δώρισε ο Πάπας στον βασιλιά Κάρολο

57BD452C A3CE 4E80 B0B9 0C15F7BF4B88

Δύο μικρά ξύλινα θραύσματα που πιστεύεται ότι προέρχονται από τον Τίμιο Σταυρό στον οποίο μαρτύρησε ο Χριστός δώρισε ο Πάπας Φραγκίσκος στον βασιλιά Κάρολο ενόψει της στέψης του.

Αυτά τα θραύσματα, μήκους πέντε χιλιοστών και ενός εκατοστού αντίστοιχα, έχουν τοποθετηθεί στον ασημένιο Σταυρό της Ουαλίας ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί στην τελετή στέψης του Καρόλου τον ερχόμενο μήνα, ευρισκόμενος στην κεφαλή της πομπής προς το Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Συγκεκριμένα έχουν τοποθετηθεί με τρόπο που να σχηματίζουν έναν σταυρό πίσω από έναν πολύτιμο ροζ κρύσταλλο στη μέση του μεγαλύτερου ασημένιου σταυρού. Μπορεί κανείς να τα διακρίνει μόνο από πολύ κοντά.

Ο Σταυρός της Ουαλίας έχει δωρηθεί από τον βασιλιά Κάρολο στην Εκκλησία της Ουαλίας. Θα αναχωρήσει για το Λονδίνο αφού πρώτα εντός της Τετάρτης καθαγιαστεί από τον Αρχιεπίσκοπο Ουαλίας Άντριου Τζον.

Ο συγκεκριμένος Σταύρος έχει κατασκευαστεί από ανακυκλωμένος ράβδους ασημιού που έχει προσφέρει το Βασιλικό Νομισματοκοπείο στη νότια Ουαλία και εμπεριέχει, μεταξύ άλλων, ξύλο από πεσμένο λόγω ανέμων δέντρο και ουαλικό σχιστόλιθο.

Ο σχεδιαστής και κατασκευαστής του Μάικλ Λόιντ είπε ότι χρειάστηκαν πάνω από 267.000 χτυπήματα σφυριού για να ολοκληρωθεί ο Σταυρός.

Πηγή: ΚΥΠΕ