A. Νεοφύτου: «Όλα του φταίνε του ΓΓ του ΑΚΕΛ και τώρα του φταίει το όνομα του κόμματος του»

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σχολίασε την αντίδραση του ΑΚΕΛ για την ονομασία που θα φέρει στο ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών

3A5B8C7A 40C0 4B47 B3EF 622FCD32A9E1 Αβέρωφ Νεοφύτου, ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ

Όλα του φταίνε του ΓΓ του ΑΚΕΛ και τώρα του φταίει το όνομα του κόμματος του, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, σχολιάζοντας την αντίδραση του ΑΚΕΛ για την ονομασία που θα φέρει στο ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών.

Σε δηλώσεις στη Λεμεσό, στο περιθώριο συνάντησης με τον Σύνδεσμο TechIsland, ο κ.Νεοφύτου είπε πως «με τη φόρα που πήρε ο Άντρος Κυπριανού, να του φταίνε όλα, του έφταιξε και το όνομα του κόμματος του».

«Είναι πρωτάκουστο παγκόσμια, ηγέτης κόμματος να διαμαρτύρεται, να σχίζει τα ιμάτια του γιατί θα κατεβεί εκλογές με το όνομα του κόμματος του», συνέχισε και διερωτήθηκε κατά πόσο το ΑΚΕΛ θα ζητήσει αποζημιώσεις εκατομμυρίων από τους φορολογούμενους πολίτες, επειδή θα κατεβεί με το όνομα ΑΚΕΛ στις εκλογές.

Επιπρόσθετα, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ «απειλεί ότι θα μας κάνει στην Κύπρο ότι έκανε ο  Τράμπ στην Αμερική, να πάει στα δικαστήρια για να παραλύσει το κράτος. Τι άλλο να πω;».

Σε σχέση με τη συνάντηση του με το Σύνδεσμο TechIsland, στη Λεμεσό, ο Αβέρωφ Νεοφύτου εξέφρασε την ικανοποίηση του «διότι βλέπουμε εταιρείες τεχνολογίας και καινοτομίας, από το εξωτερικό, να εμπιστεύονται την Κύπρο ως βάση τους».

«Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η χώρα μας μπορεί να καταστεί ελκυστικός και ανταγωνιστικός προορισμός για ξένες εταιρείες, αλλά και για ν’ ανθίσουν και εγχώριες εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας», συμπλήρωσε.

Ανέφερε, τέλος, ότι «αυτή είναι η οδός που πρέπει να ακολουθήσουμε, μέσα από την καινοτομία και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις του ταμείου ανάκαμψης, βάζουμε γερά θεμέλια για να κτίσουμε το όραμα μας, πάνω στο νέο μοντέλο ανάπτυξης για την Κύπρο του αύριο, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Ευχαριστώντας τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Στυλιανός Λάμπρου, είπε πως, ο Σύνδεσμος TechIsland, αντιπροσωπεύει πέραν από 100 εταιρείες τεχνολογίας με πάνω από 10.000 υπαλλήλους στην Κύπρο και προσδοκεί σε έναν ανοικτό διάλογο με την Κυβέρνηση «για να μπορέσουμε να κάνουμε την Κύπρο ένα tech island και να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο εξωτερικό».

Εξάλλου, το μέλος του Συνδέσμου Alexey Gubarev, που κατάγεται από τη Ρωσία και είναι ιδρυτής αρκετών εταιρειών, ανέφερε πως ο ίδιος, στα πολλά χρόνια που διαμένει μόνιμα στο νησί, έχει αντιληφθεί τις προοπτικές της χώρας μας για περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης βιομηχανίας.