Χριστοδουλίδης: Δεν μας χωρίζει κάτι με Αβέρωφ – Δύσκολη η χθεσινή μέρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε ενδιαφέρον για τις Προεδρικές του 2023

0fa1c386eb5ae1d54565de128f5a52b9 2 ΔΗΣΥ, προεδρικές, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε το πρωί της 10ης Ιανουαρίου ο Υπουργός Εξωτερικών, ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του από το αξίωμα του Υπουργού Εξωτερικών. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε ενδιαφέρον για τις Προεδρικές του 2023 ενώ όπως και χθες έτσι και σήμερα ξεκαθάρισε ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητήσει το οτιδήποτε σε σχέση με τις Προεδρικές.

«Δεν ήταν μια εύκολη στιγμή, ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα. Υπηρέτησα αυτό το Υπουργείο από το 1999 ως διπλωμάτης.Είμαι σίγουρος όποιον κι αν ο Πρόεδρος επιλέξει ως διάδοχο θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια υπό την καθοδήγηση του ΠτΔ», είπε εισαγωγικά.

«Δεν έχουμε κάτι να μας χωρίζει ούτε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ούτε με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ. Θεωρώ ότι είναι πολύ νωρίς για την προεκλογική εκστρατεία. Δε σημαίνει ότι η άποψή μου είναι και η ορθή αλλά θεωρώ ότι μετά την Άνοιξη είναι η κατάλληλη περίοδος να αρχίσουν αυτές οι συζητήσεις», σημείωσε ο ΥΠΕΞ.

«Εγώ είπα με απόλυτη ειλικρίνεια ότι θα με ενδιέφερε μια υποψηφιότητα, σε καμιά περίπτωση δεν εξήγγειλα, είναι πολύ νωρίς να γίνει κάτι τέτοιο. Παραιτήθηκα για να διευκολύνω την εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος, έχει ακόμη 1 χρόνο η κυβέρνηση αυτή.Στη Γαλλία έχουν εκλογές τον Απρίλιο και καλά καλά δεν έχει αρχίσει η προεκλογική, είπε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος με τίμησε από το 2013. Μιλώ σχεδόν καθημερινά μαζί του, δεν ήταν μια κίνηση για να προλάβω κάποιον, απάντησε αναφορικά με το αν ήταν μια κίνηση η παραίτησή του, προκειμένου να προλάβει εξελίξεις», ανέφερε.

Αναφορικά με τις συναντήσεις που έγιναν μεταξύ του ιδίου και του Αβέρωφ Νεοφύτου αλλά και από κοινού με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη,  ο κ.Χριστοδουλίδης είπε ότι στόχος ήταν να βρεθεί μια λύση, να δημιουργηθούν κάποιες συνθήκες  οι οποίες θα οδηγούσαν σε καλύτερη κατάσταση τη γενικότερη εσωστρέφεια που παρουσιαζόταν. «Όλα αυτά δεν οδήγησαν κάπου. Έτσι είναι ο κόσμος της πολιτικής».

«Ο ΔΗΣΥ πολύ σωστά, προέρχομαι απ’ αυτό τον χώρο, ανακοίνωσε πολύ σωστά ότι θα γίνει προσυνεδριακός διάλογος και θα πάμε την  Άνοιξη στο μεγάλο συνέδριο. Όλα αυτά άλλαξαν, επιχειρώντας να ασκηθεί πίεση στο πρόσωπό μου. Είναι απόλυτα σεβαστές οι όποιες αποφάσεις. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η Κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς προβλήματα στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου», ανέφερε.«Σε καμιά περίπτωση δεν κάνω καμιά προσπάθεια διάσπασης του κόμματος», συμπλήρωσε.

«Δεν έλαβα τις τελικές μου αποφάσεις, δεν είναι απλά ανακοινώνεις μια υποψηφιότητα, γνωρίζω πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι. Το πιο σημαντικό είναι να μιλήσεις με την κοινωνία, να καταλήξεις σε ένα πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κόσμου», είπε.

Αναφορικά με το ζήτημα ενδεχόμενης διαγραφής του, ο ΥΠΕΞ είπε ότι δεν βλέπει τον λόγο για κάτι τέτοιο, η ιστορία του κόμματος ως το πλέον φιλελεύθερο κόμμα δεν έχει κάτι τέτοιο, είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος είπε ότι πλέον θα αρχίσει μια νέα καθημερινότητα την οποία δεν έχει σχεδιάσει στο μυαλό του. Δεν είναι καθόλου εύκολο, επανέλαβε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Είμαι μέλος του ΔΗΣΥ και αυτό είναι ξεκάθαρο, είπε καταληκτικά για το θέμα ο  κ.Χριστοδουλίδης.