Χρίστου: Με δικό μας υποψήφιο στις Προεδρικές-Ποια η άποψη του για τα εμβόλια

"Η πολιτεία πρέπει να φροντίσει έτσι ώστε να μην παραβιάζονται οι βασικές ελευθερίες των πολιτών"

AARKA8s 16 ΕΛΑΜ, εμβολιασμοΣ, προεδρικές, ΧΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Προέδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, ο οποίος μίλησε για τις Προεδρικές εκλογές του 2023, για τη ψήφιση του προϋπολογισμού, ενώ επέκρινε και τις αποφάσεις της Κυβέρνησης σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Αρχικά ο κ. Χρίστου μίλησε για τις Προεδρικές εκλογές του 2023, τονίζοντας ότι το ΕΛΑΜ προσανατολίζεται να κατέλθει στις επερχόμενες εκλογές με δικό του υποψήφιο. «Το επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή για να λάβουμε τις τελικές μας αποφάσεις».

Συμπλήρωσε ότι δεν μπορούν να εξετάσουν τα σενάρια του δεύτερου γύρου χωρίς να προηγηθεί ο πρώτος. «Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε στην κοινωνία για τα θέματα που πρέπει να απασχολήσουν την κοινωνία και είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο και πολιτικό πλαίσιο».

Επεσήμανε ότι το ΕΛΑΜ είναι μια πολιτική δύναμη με αυξημένα ποσοστά, χωρίς να είναι περιστασιακή κατάσταση που διεκδικεί καρέκλες.

Στη συνέχεια ο Χρίστος Χρίστου απάντησε στις επικρίσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις πρέπει να κοιτάξουν το κόμμα τους. «Τα προηγούμενα χρόνια στήριζαν το προϋπολογισμό της Κυβέρνησης».

Συμπλήρωσε ότι «φέτος με την καταψήφιση του προϋπολογισμού στείλαμε μηνύματα προς την Κυβέρνηση σε ότι αφορά το μεταναστευτικό, το Κυπριακό και τα θέματα της πανδημίας». Τόνισε ότι πέρσι δεν θα τιμωρούσαν την κοινωνία για τα καπρίτσια δύο κομμάτων που θυμήθηκαν να κάνουν αντιπολίτευση.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ μίλησε και για τα μέτρα που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, διευκρινίζοντας ότι τα μέτρα πρέπει να έχουν λογική και η πολιτεία οφείλει να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών. «Τα αυστηρά μέτρα δεν μας οδήγησαν στο τέλος της πανδημίας», είπε.

Ο κ. Χρίστου διαφώνησε με την απόφαση για αποκλεισμό των ανεμβολίαστων από τους χώρους εστίασης, εξηγώντας ότι είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. «Δεν μπορεί ένα κράτος να αναγκάζει τους πολίτες να προβούν σε μια ιατρική πράξη χωρίς να το επιθυμούν».

Τέλος ο Χρίστος Χρίστου απέφυγε να απαντήσει αν είναι υπέρ ή κατά του εμβολιασμού. «Δεν έχω εμβολιαστεί γιατί δεν το έχω αποφασίσει ακόμη». Τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να φροντίσει έτσι ώστε να μην παραβιάζονται οι βασικές ελευθερίες των πολιτών.

Δείτε το εμβόλιο: