Επιχείρηση διάσωσης της 4χρονης- Ειδικό μηχάνημα και διακομιδή στο Ισραήλ

«Αυτό το μηχάνημα είναι η τελευταία μας ελπίδα»

7D947F94 964B 4FAD A010 91F55F7BD47B

Μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις έστησε το Υπουργείο Υγείας για την 4χρονη, που νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο με στρεπτόκοκκο Α’

Η κατάσταση της υγείας της τετράχρονης είναι πάρα πολύ κρίσιμη, σύμφωνα με τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, ωστόσο η προσπάθεια που γίνεται αφήνει χαραμάδα ελπίδας.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, η Χριστίνα Γιαννάκη ανέφερε ότι στις δύο το μεσημέρι προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Λάρνακας ειδική πτήση με έξι γιατρούς και πλήρη ομάδα με ειδικό μηχάνημα εξωσωματικής κυκλοφορίας.

«Αυτό το μηχάνημα είναι η τελευταία μας ελπίδα» κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

Νωρίτερα σε δηλώσεις του, μετά την κατάθεση του θεμέλιου λίθου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την Α΄ φάση του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αθαλάσσας, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον ειδικό λοιμωξιολόγο – παιδοεντατικολόγο από το Ισραήλ, διαβεβαιώνοντας ότι «αν χρειαστεί να μεταβεί το παιδί στο εξωτερικό, θα μεταβεί».

«Η τελευταία ενημέρωση που έχω για το παιδάκι είναι ότι η κατάσταση του παραμένει σοβαρή και κρίσιμη», είπε ο κ. Χατζηπαντέλα.

Σε ερώτηση αν αναμένεται ξανά ο ιατρός από το Ισραήλ, απάντησε πως οι αρμόδιοι είναι σε επικοινωνία μαζί του, για να σημειώσει ότι το Υπουργείο του είναι ευαίσθητο σε θέματα υγείας για όλο τον κόσμο.

Σημειώνεται ότι ο παιδοεντατικολόγος που επισκέφθηκε και αξιολόγησε την κατάσταση του 4χρονου κοριτσιού αναχώρησε για το Ισραήλ στις 23:00 την περασμένη Δευτέρα.