Εργαζόμενοι ΑΗΚ- Προχωρούν σε δίωρη στάση εργασίας στις 24 Οκτωβρίου

Δεν θα επηρεαστεί η παροχή ηλεκτρισμού, μόνο η προσέλευση του κόσμου στα γραφεία

6B30D2A8 6280 4C1C 9C3A E44619C86DFB ΑΗΚ, Στάση εργασίας

Στάση εργασίας των εργαζομένων της ΑΗΚ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24/10 από τις 7.30 το πρωί μέχρι της 9.30. Σύμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Μέρα Μεσημέρι” ο Πρόεδρος της ΣΕΠΑΗΚ Σώτος Σάββα, πρόκειται για μία δίωρη στάση εργασίας από την οποία δεν αναμένεται να επηρεαστεί το κοινό, μόνο η προσέλευση του κόσμου στα γραφεία αλλά όπως είπε δεν θα επηρεαστεί η παροχή ηλεκτρισμού.

Κύριο αίτημα των εργαζομένων, η αποκατάσταση των αποκοπών τους. Όπως είπε ο κύριος Σάββα μετά τις Συνεδρίες των γενικών συμβουλίων των συντεχνιών, είπε ότι «έχουμε καταλήξει σε πρώτο στάδιο σε δύο αποφάσεις. Πρώτον ότι πρέπει να γίνουν ενημερωτικές συγκεντρώσεις του προσωπικού στους χώρους εργασίας θα είναι ταυτόχρονες, την Δευτέρα, 21 του μήνα από τις 7.30 μέχρι τις 8.30 να ενημερωθούν πρώτα οι εργαζόμενοι που έχουν δώσεις τις εξουσιοδοτήσεις στις ηγεσίες των συντεχνιών τους και μετά την Πέμπτη 24/10 από τις 7.30 μέχρι της 9.30 μια δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας.»

Όπως εξήγησε ο κύριος Σάββα, «δεν αναμένεται να επηρεαστεί το κοινό, σίγρουρα θα επηρεαστούν τα γραφεία η προσέλευση του κόσμου σίγουρα ναι. Όχι όσον αφορά την παροχή ηλεκτρισμού. Θα εξαιρεθεί το προσωπικό που είναι αναγκαίο για την παροχή ηλεκτρισμού.»

Οι λόγοι όπως είπε είναι πολλοί και αναφέρθηκε σε δελτίο τύπου το οποίο έστειλαν σε όλα τα μέσα ενημέρωσης
μαζί με μια επιστολή όπως ανέφερε, την οποία όπως εξήγσε “Είχαμε στείλει τότε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΗΚ, με όλα τα θέματα τα οποία αφορούν τους εργαζόμενους.

Τα θέμα αυτά μπορούμε να τα χωρίσουμε σε δύο πυλώνες και εξήγησε ποιοί είναι αυτοί, ενώ είπε καταληκτικά ότι εαν δεν γίνει τίποτα θα προχωρήσουν με κλιμάκωση των μέτρων και αυτό θα το αποφασίσουν ίσως λίγο πριν τις 24 του μήνα, πριν την απεργία.

Πηγή: ant1