Fake news για θάνατο 12χρονου: Μαρτυρία «έκαψε» 45χρονο και 32χρονο

Συνεχίζει τις εξετάσεις η Αστυνομία

79158F4F 7735 4906 B76E D59547DDE786 FAKE NEWS, θάνατος 12χρονου, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
BRAZIL - 2020/03/20: In this photo illustration the Covid-19 virus (coronavirus) displayed on a smartphone screen. (Photo Illustration by Rafael Henrique/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Ο Κλάδος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει τις εξετάσεις προς διερεύνηση καταγγελίας που αφορούσε τη δημοσίευση ψευδούς είδησης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αδίκημα για το οποίο παραδέχθηκαν ήδη ένας 45χρονος και ένας 32χρονος από τη Λεμεσό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας μέλη του Κλάδου Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησαν το απόγευμα της Παρασκευής έρευνα βάσει δικαστικού εντάλματος, στην οικία 45χρονου στη Λεμεσό στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας που αφορούσε τη δημοσίευση ψευδούς είδησης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς προέκυψε μαρτυρία εναντίον του συγκεκριμένου 45χρονου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία κατά τη διάρκεια της έρευνας στην οικία, εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ένα κινητό τηλέφωνο για να τύχει περαιτέρω δικανικών εξετάσεων. Ο 45χρονος αφού ανακρίθηκε, παραδέχθηκε τη διάπραξη του αδικήματος και κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.  Για την ίδια υπόθεση, ανακρίθηκε άντρας ηλικίας 32 ετών από τη Λεμεσό ο οποίος επίσης παραδέχθηκε την διάπραξη του αδικήματος, αναφέρει στην ανακοίνωση της η Αστυνομία