Και η Λάρνακα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας (BINTEO)

Οκτώ δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν φέτος από τη Λάρνακα και τα υπόλοιπα 14 από τη Λεμεσό

2

Και η Λάρνακα θα συμμετέχει τη φετινή σεζόν στην ακτπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας. Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο CEO της εταιρείας Scandro Holdings η οποία ανέλαβε να πραγματοποιεί τα συγκεκριμένα δρομολόγια ανέφερε ότι πέρσι δεν υπήρχε δυνατότητα διαπραγμάτευσης με το λιμάνι της Λάρνακας καθώς δεν υπήρχε ακόμη ο ανάδοχος. Φέτος με την παραχώρηση της διαχείρισης του λιμανιού στην κοινοπραξία Κίτιον, υπήρξαν κάποιες επαφές και αποφασίστηκε όπως πραγματοποιηθεί αριθμός δρομολογίων και από το λιμάνι της Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Μιχαήλ, θα πραγματοποιηθούν 14 δρομολόγια από Λεμεσό, και στη συνέχεια τα υπόλοιπα οκτώ δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από το λιμάνι της Λάρνακας. Όπως είπε, δεν αναμένεται να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στις τιμές, ωστόσο αναμένεται να υπάρξει κάποια αλλαγή στις ώρες που θα διαρκεί το δρομολόγιο καθώς τα δύο λιμάνια έχουν μεταξύ τους περίπου δυο ώρες διαφορά στην απόσταση.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ η θέσπιση δρομολογίων και από το λιμάνι της Λάρνακας υπήρξε και αίτημα αρκετών ταξιδιωτών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν γιατί να πρέπει να ταξιδέψουν μέχρι τη Λεμεσό για να πάρουν το πλοίο και να μην υπάρχει η δυνατότητα και της Λάρνακας. Έτσι αποφασίστηκε να ικανοποιηθεί αυτό το αίτημα. Ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι εντός των ημερών θα εκδοθεί ανακοίνωση με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.