Συνεχίζεται η πρόσληψη Τ/κ εργατών στις ελεύθερες περιοχές – Οι τομείς εργασίας

H εργοδότηση Τουρκοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζεται

33b37052452221085c4a0fe510215998 19 Εργοδότηση, Τουρκοκύπριοι

Η ΤουρκοΚυπριακή Ομοσπονδία Συνδικάτων (Türk-Sen) ανακοίνωσε ότι η εργοδότηση Τουρκοκυπρίων στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζεται και προστέθηκαν νέοι τομείς για τους οποίους μπορούν να υποβάλουν αίτηση.

Ο Πρόεδρος της Türk-Sen, Arslan Bıçaklı, δήλωσε: «Από τους Τουρκοκύπριους (130 άτομα σε δύο ομάδες συνολικά), που ήθελαν να εργαστούν στο ”Νότο”, ειδικά στον τουριστικό τομέα, και έκαναν αίτηση στο Türk-Sen τον Δεκέμβριο, 60 άτομα άρχισαν να δουλειά, και προστέθηκαν άλλα 40 άτομα. Ενημερωθήκαμε ότι θα ξεκινήσουν την δουλειά τους τις επόμενες μέρες.»

Στη γραπτή του δήλωση, ο Bıçaklı ανέφερε ότι τον Ιανουάριο, η τρίτη ομάδα, 70 άτομα, και τον Φεβρουάριο, 150 και 30 άτομα, η τέταρτη και η πέμπτη ομάδα, κλήθηκαν σε συνέντευξη και ότι οι επιτυχόντες θα ξεκινούσαν την δουλειά.

Εκτός από τους τομείς του τουρισμού, των εστιατορίων και των κατασκευών για τους οποίους έχουν υποβληθεί αιτήσεις μέχρι στιγμής, ο Bıçaklı σημείωσε ότι πολίτες κάτω των 50 ετών που διαθέτουν ταυτότητα Κυπριακής Δημοκρατίας και θέλουν να εργαστούν ως στεγνοκαθαριστές, ράφτες ή οδηγοί, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Türk-Sen.