Τρεις παραλίες της Σωτήρας στις επιλογές του περιοδικού TIME OUT

1435685913 thumb Αγία Θέκλα, Νέα Αμμοχώστου

Το περιοδικό TIME OUT πήγε, είδε, βούτηξε και μας προτείνει 7 παραλίες από τις οποίες δύσκολα θα ξεκολλήσεις και από τις οποίες οι 3 βρίσκονται στη Σωτήρα!

1435685913 thumb Αγία Θέκλα, Νέα Αμμοχώστου

Διαβάστε το κολακευτικό ρεπορτάζ του περιοδικού TIME OUT για τις παραλίες της Σωτήρας.Οι νέες παραλίες, οι κρυφές παραλίες και οι αγαπημένες παραλίες παρελαύνουν μπροστά στα μάτια σου.

1435685711 thumb Αγία Θέκλα, Νέα Αμμοχώστου

Ποσειδώνας (Σωτήρα)
Το Θεό της θάλασσας δεν θα δυσκολευτείς να τον βρεις, αφού βρίσκεται αραχτός στις ξανθές αμμουδιές εκεί “στα σύνορα” της Αγίας Νάπας με το χωριό Σωτήρα, μόλις ένα χιλιόμετρο δυτικά του Waterworld Waterpark και ακριβώς δίπλα στην παραλία της Αγίας Θέκλας. Μια παραλία ακόμη υπό κατασκευή, παρέχοντας, όμως, διευκολύνσεις (τουαλέτες, ντους, ράμπες κ.λπ.), ξαπλώστρες και ομπρέλες. Στα συν, το δίχτυ για beach volley για όσους συνδυάζουν το μπάνιο τους με το κατ’ εξοχήν καλοκαιρινό σπορ.
Time out’s splash: τα λαξευμένα βράχια με τις ανάγλυφες λακκούβες που συμπληρώνουν το σκηνικό.

1435685725 thumb Αγία Θέκλα, Νέα Αμμοχώστου

Κάτερκο (Σωτήρα)
Μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από την παραλία Ποσειδώνας βρίσκεται μια μικρή παραλία που δικαιολογημένα φέρει την ονομασία “Κάτερκο”. Πρόκειται για έναν κολπίσκο ανάμεσα σε βράχια, που δεν έτυχε ούτε και της ελάχιστης ανθρώπινης παρέμβασης.
Time out’s splash: Την προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε ζευγαράκια που προτιμούν την απόλυτη ηρεμία.

1435685734 thumb Αγία Θέκλα, Νέα Αμμοχώστου

Σειρήνες (Σωτήρα)
Ακόμη μια παραλία στην ίδια τοποθεσία (λίγο πιο κάτω από τον Ποσειδώνα και το Κάτερκο). Ο Δήμος Σωτήρας φαίνεται να βάζει τα δυνατά του, ώστε να ικανοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο όσους επισκέπτονται τις παραλίες του. Στις καινούργιες εγκαταστάσεις λοιπόν, συμπεριλαμβάνονται ράμπες, ντους και τουαλέτες. Η παραλία απολήγει σε έναν ακόμη μικρό, ανέγγιχτο κολπίσκο. Επιβάλλεται να αναφέρουμε ότι δίπλα ακριβώς στις Σειρήνες έχουν πρόσφατα ανευρεθεί 14 εξαιρετικά διατηρημένοι λαξευμένοι τάφοι.
Time out’s splash: Αν έχεις επιλέξει τις Σειρήνες για το μπάνιο σου, αξίζουν με τα χίλια μια επίσκεψη.

1435685797 thumb Αγία Θέκλα, Νέα Αμμοχώστου

Αρμυροπήγαδο (Παραλία Προσκόπων)
Αποτελεί την κοντινότερη παραλία στην Πράσινη Ζώνη και βρίσκεται στο τέλος της οδού Λευκάδος -έξοδος της Λεωφόρου Κάππαρη. Ο δρόμος στενεύει, γίνεται χωμάτινος και οδηγεί σε ένα μικρό χώρο στάθμευσης. Μπροστά η παραλία απλώνεται απ’ άκρη σε άκρη, ενώ το λιμανάκι σε μέγεθος μινιατούρας, με τη μικρή βαρκούλα που είναι δεμένη στο πλάι, είναι λες και βγήκε από καμβά. Από πέρσι ο Δήμος Πρωταρά φρόντισε να εξοπλίσει την παραλία με ομπρέλες, κρεβατάκια και μια λυόμενη τουαλέτα. Παράλληλα, στο χώρο θα βρεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έναν “μάστρο” που φτιάχνει εξαιρετικά “βρόμικα”!
Time out’s splash: Απόλαυσε την παγωμένη σου μπίρα, τον καυτό ήλιο και τα καθαρά νερά στην πιο απόμερη γωνιά του Πρωταρά.

1435685766 thumb Αγία Θέκλα, Νέα Αμμοχώστου

Παραλία της ΜΜΑΔ
Θα τη βρεις στο δρόμο του Κάππαρη, αφού στρίψεις δεξιά, πριν από τα Amore Hotel Apartments. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, μια και αποτελεί εδώ και χρόνια μια εξαιρετική εναλλακτική πρόταση για όσους προτιμούν χαλαρές αποδράσεις μακριά από την κοσμοσυρροή των mainstream παραλιών της περιοχής.
Time out’s splash: Είναι εξοπλισμένη με κρεβατάκια, ομπρέλες και τουαλέτες, ενώ μπορείς να βρεις νεράκι, δροσιστικά ποτά και σνακ στο κιόσκι που βρίσκεται εκεί.

1435685821 thumb Αγία Θέκλα, Νέα Αμμοχώστου

Παραλία “Μάλαμα”
Αν είσαι φίλος των watersports, αλλά θα ήθελες να τα συνδυάσεις με μια πιο ήρεμη διάθεση, η παραλία “Μάλαμα” είναι ό,τι πρέπει για σένα. Εύκολα θα τη βρεις και δύσκολα θα ξεκολλήσεις. Στα πλην ο μικρός αριθμός από κρεβατάκια και ομπρέλες λόγω του μικρού της πλάτους. Παρ’ όλα αυτά, το Malama Beach Holiday Village σε πολύ μικρή απόσταση από την παραλία θα σε αποζημιώσει σε περίπτωση που δεν προλάβεις “πρώτο-κρεβάτι-κύμα”.
Time out’s splash: Διαθέτει κρεβατάκια και ομπρέλες για να περάσεις εξίσου καλά πίνοντας δροσιστικά cocktails και καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες παγωτού, όπως επιβάλλει το κυπριακό καλοκαίρι.

1435685857 thumb Αγία Θέκλα, Νέα Αμμοχώστου

Η παραλία “των τολμηρών”
Αριστερά απ’ την παραλία του Μάλαμα, απλώνεται μια βραχώδης έκταση που εκ πρώτης όψεως φαντάζει εχθρική για τους λουόμενους. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι ακριβώς όπως φαίνονται. Τη βαφτίσαμε παραλία “των τολμηρών”, αφού για να κατεβούμε απ’ τα μικρά λαξευμένα σκαλοπάτια χρειάστηκε –ας μην το κρύβουμε– τόλμη. Αράξαμε, λοιπόν, πάνω στα βράχια, μπήκαμε στις μικρές σπηλιές, περπατήσαμε κατά μήκος τους και σκεφτήκαμε ότι αξίζει τον κόπο να μοιραστούμε την εμπειρία μαζί σου. Ορισμένες φορές η εναλλακτική στις εναλλακτικές είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά.
Time out’s splash: Το ανέγγιχτο φυσικό τοπίο με τους εργολαβικά απ’ το κύμα φαγωμένους βράχους κερδίζει το στοίχημα στα σημεία.Διαβάστε το πλήρες άρθρο εδώ: http://www.timeoutcyprus.com/article/14036/7-paralies-horis-synostismo-se-protara-agia-napa#sthash.vp5MTW2t.dpuf