Τα αλλιώτικα Χριστούγεννα και πώς πρέπει να τα περάσουμε…

"Το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο είναι η Ανθρωπιά. Είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να εξαγοραστεί, και όλοι έχουμε μέσα μας. Ας την ψάξουμε, ας την βρούμε, ας την προσφέρουμε"

115635436 gettyimages 1282640974

Από τη Συντακτική Ομάδα του Famagusta.News

Σίγουρα για κανέναν δεν είναι ευχάριστα τα νέα μέτρα. Μέτρα τα οποία επιβλήθηκαν μόλις 14 ημέρες πριν την ημέρα των Χριστουγέννων.

Η, σύμφωνα με τους ειδικούς,  επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, δεν επέτρεψε την χαλάρωση των μέτρων όπως ειπώθηκε εξαρχής, αλλά αντίθετα, επέφερε την κλιμάκωσή τους.

Το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο, τόσο επειδή εδώ και 9 μήνες η ψυχολογία όλων μας έχει διαταραχθεί και δεν βρίσκεται στα καλύτερα της λόγω της πανδημίας, αλλά και λόγω του πλήγματος που δέχεται η οικονομία μας και που κτυπά, με τη σειρά της, αλύπητα τους πολίτες.

Αυτά είναι τα δεδομένα και δυστυχώς δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε. Το μόνο που μπορούμε να πράξουμε είναι το να τηρούμε τα μέτρα, με υπομονή αλλά και με την ευχή να βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα και να επιστρέψουμε το συντομότερο στην κανονικότητά μας.

Παράλληλα, υπάρχει κάτι πιο σημαντικό που οφείλουμε να πράξουμε και που αξίζει να αφιερώσουμε τον χρόνο μας. Αναμφίβολα, η τεράστια υγειονομική κρίση που αλυσιδωτά επέφερε και την οικονομική κρίση, έχει πλήξει ανεπανόρθωτα επιχειρήσεις και εργαζομένους. Συνεπώς, όλοι πρέπει να συμβάλουμε στο να μην στερηθεί κανένας συμπολίτης μας τα βασικά τα Χριστούγεννα.

Με αφορμή τις γιορτινές μέρες, λοιπόν, ας βάλουμε όλοι αγάπη στην καρδιά μας, και ας προσφέρουμε απλόχερα στο συνάνθρωπό μας. Ας δούμε μέσα από άλλα μάτια, ας παραβλέψουμε το θυμό και τα παράπονα κι ας προσφέρουμε απλόχερα ο καθένας από το μετερίζι του όπως και ο,τι μπορεί.

Το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο είναι η Ανθρωπιά. Είναι το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να εξαγοραστεί, και όλοι έχουμε μέσα μας. Ας την ψάξουμε, ας την βρούμε, ας την προσφέρουμε!

Famagusta.News