«Τούρκοι εισβάλουν καθημερινά στα σπίτια μας»

Άρθρο της Ελευθερίας Χρ. Κωμοδρόμου

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 02 02T133253.918 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΩΜΟΔΡΟΜΟΥ

« Η επιβολή και η εισβολή της Τουρκικής γλώσσας»

Είμαστε μάρτυρες της αχαλίνωτης Τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας που συνεχίζεται και επεκτείνεται με ύπουλες μορφές. Αρχίζοντας από τον χώρο της πολιτικής ακολούθως στη θαλάσσια και εναέρια περιοχή και στη συνέχεια με δόλιο τρόπο προσπάθησε να διεισδύσει στη θρησκεία, στην κουλτούρα και στην τέχνη.

Ο καθημερινός βομβαρδισμός προπαγανδιστικών τούρκικων σειρών στην Ελληνική, Κυπριακή τηλεόραση και στις χώρες των Βαλκανίων συνεχίζεται ανελέητα.

Στόχος; Να αναβιώσει ξανά η Οθωμανική Αυτοκρατορία και να αποδείξει ότι κανένας δεν πρέπει να υποτιμά την Τουρκία και την δύναμη του λαού της.

Επισημαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια η Τουρκική βιομηχανία σαπουνόπερας βρίσκεται στις δόξες της. Σύμφωνα με στοιχεία της ΤΙΜ (Τουρκική Ομοσπονδία Εξαγωγών) το 2012 οι εξαγωγές των Τουρκικών τηλεοπτικών σειρών έφτασαν τα 200 εκατομμύρια, σε κέρδη σε σύγκριση με το 2004 που άγγιξαν μόλις τις 10 χιλιάδες δολάρια .

Σήμερα, η Τουρκία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγωγέας χώρα τηλεοπτικών σειρών στο εξωτερικό έχοντας ως στόχο της, το 2023 τα κέρδη να ξεπεράσουν τα 2 δις δολάρια.

Οι Τούρκοι παραγωγοί αποτελούν το όργανο της Τουρκικής προπαγάνδας του καθεστώς Ερντογάν που επιδιώκουν την συστηματική προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης . Ακριβές τηλεοπτικές παραγωγές βασισμένες στον έρωτα, την αγάπη, τα πάθη , τις ίντριγκες, την οικογένεια, την πατριαρχία, τον γάμο και τους αγώνες του Τουρκικού λαού μεταδίδονται καθημερινά σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Εντυπωσιακά σκηνικά, έντονη πλοκή, φαντασμαγορικές σκηνές με μουσική επένδυση από εμβληματικές τοποθεσίες από την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τα κατεχόμενα εδάφη μας που σε μαγεύουν και σε ταξιδεύουν σε ένα κόσμο αλλιώτικο.

Παρουσιάζουν την Τουρκία ως μια ευρωπαϊκή χώρα, κοσμική, φανταστική, πολιτιστική, με σύγχρονο και μοντέρνο τρόπο ζωής που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Δυτικό Κόσμο. Μια εικόνα που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα της σημερινής Τουρκίας.

Που καταπατεί και παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Με κοινωνικές αντιθέσεις που στο πετσί της επικρατεί ακόμα η ανισότητα, η βία , εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα τιμής βάση του Μουσουλμανικού τρόπου ζωής.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι Τούρκικες σειρές δεν είναι μεταγλωττισμένες;

Γιατί , οι Τούρκοι Ισλαμιστές έθεσαν ως όρο οι σειρές να προβάλλονται στην Τουρκική γλώσσα και ποτέ μεταγλωττισμένες. Με πρόθεση τη δημιουργία συμπάθειας και έλξης προς την Τουρκική γλώσσα.

Αμέτρητες ώρες προβολών σε ώρες μεγάλης ακροαματικότητας , χρυσοί χορηγοί και καναλάρχες που πλουτίζουν.

Η επιβολή και η εισβολή της Τουρκικής γλώσσας στα σπίτια μας και στην ζωή μας συνεχίζεται.

Η στοχευμένη χειραγώγηση διεισδύει στην συνείδηση ανυποψίαστων τηλεθεατών και επιδρά αρνητικά κυρίως στα μικρά παιδιά που είναι αποδέκτες.

Διαπιστώνεται πως αρκετά παιδιά μεταξύ της ηλικίας 2-4χρ. τα οποία παρακολουθούν τις σειρές με τους γονείς τους αποστηθίζουν τούρκικες λέξεις και τις χρησιμοποιούν στο λεξιλόγιο τους. Όπως για παράδειγμα την λέξη anne που σημαίνει μάνα, nene που σημαίνει γιαγιά , gule-gule που σημαίνει γεια κτλ

Ο ευνουχισμός και εξευτελισμός της ελληνικής γλώσσας και κοινωνίας συνεχίζεται.

Και εμείς τι κάναμε;

Παραμείναμε απαθείς μπροστά στην προπαγανδιστική επιδρομή των Τούρκικων σειρών. Παραμυθιαστήκαμε με τα ψέματα που μας πουλά ο κάθε Τούρκος παραγωγός. Ξεγελαστήκαμε με τα χρώματα και τους ήχους. Ανοίξαμε τις πόρτες των σπιτιών μας και αγκαλιάσαμε τις τούρκικες σειρές, την τούρκικη γλώσσα και τον εχθρό μας.

Ξεχάσαμε πως στην πατρίδα μας υπάρχει ακόμα το πρόβλημα εισβολής – κατοχής. Ξεχάσαμε τους ήρωες μας και τους αγνοούμενους μας.

Παρασυρθήκαμε από τις τούρκικες σειρές και δυστυχώς, ξεχάσαμε…

Ας νιώσουμε στο ανευαίσθητο δέρμα μας τα μηνύματα των καιρών. Ας μας κεντρίσουν οι μέλισσες του Ονήσιλου και ας ξεφύγουμε από την αναισθησία. Ας λάβουμε επιτέλουους σοβαρά υπόψη μας ότι ο εχθρός πλέον μπαίνει στο σπίτι μας ανενόχλητος με ύπουλη και καλοσχεδιασμένη επίθεση.

Ευθύνη έχουμε όλοι, αν δεν θέλουμε να γίνουμε ραγιάδες του νέο – Οθωμανισμού ας σταματήσουμε να παρακολουθούμε τις τουρκοσειρές έτσι ώστε τα κανάλια και οι καναλάρχες να αναγκαστούν να τις αποσύρουν.

Άρθρο της Ελευθερίας Χρ. Κωμοδρόμου