Χαμπιαούρης: Έρευνα για τη μαθήτρια με σύνδρομο Down που έμεινε ανεξεταστέα

xampiaourhs 770x470 Εκπαίδευση

Οδηγίες για την άμεση διερεύνηση της καταγγελίας, αναφορικά με την μετεξέταση 13χρονης μαθήτριας με σύνδρομο Down, έδωσε ο Yπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης στους αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας.Μιλώντας στο περιθώριο επίσκεψης στη Λεμεσό για παρουσίαση του έργου του Υπουργείου Παιδείας στις κατά τόπους επαρχιακές διευθύνσεις και τμήματα, προέταξε το “καλώς νοούμενο συμφέρον του παιδιού” και τόνισε ότι τελεί εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας που διεξάγουν οι λειτουργοί.

“Να δούμε πως μπορούμε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση, πάντοτε για το καλώς νοούμενο συμφέρον του παιδιού. Επικοινώνησα και με την διεύθυνση του σχολείου που μου εξήγησε κάποια πράγματα και σήμερα έχουν δοθεί οδηγίες να επισκεφτούν τη σχολική μονάδα και την οικογένεια εκπαιδευτικοί ψυχολόγοι, επιθεωρητές, ο επαρχιακός επιθεωρητής, η αναπληρώτρια επαρχιακή επιθεωρήτρια και να δούμε πως μπορούμε να διαχειριστούμε την περίπτωση και να νιώσει το παιδί ευτυχισμένο”

Ο Υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι το κοριτσάκι εξετάστηκε στο ίδιο γραπτό και με τον ίδιο βαθμό δυσκολίας με τους υπόλοιπους μαθητές και εξήγγειλε ότι μόλις έχει ολοκληρωμένη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη, θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση προς τα μέσα ενημέρωσης.

“Ως Υπουργείο Παιδείας έχουμε στείλει εγκύκλιο με την οποία λέμε ότι πρέπει να γίνονται διαφοροποιημένα δοκίμια εξέτασης. Πέραν τούτου το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο προσφέρει σεμινάρια και καλούνται οι καθηγητές να τα παρακολουθήσουν. Άρα δεν είναι κάτι το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα.”

Αναφορικά με τον συσχετισμό του συγκεκριμένου περιστατικού με την εφαρμογή του συστήματος εξετάσεων ανά τετράμηνο, ο κύριος Χαμπιαούρης απάντησε “ουδέν αναληθέστερο.”

“Με τις εξετάσεις τετραμήνων αυτά τα παιδιά θα πάρουν τα πάνω τους. Και τι εννοώ; Δεν θα έχουμε το 100% το γραπτό για να είναι ο βαθμός. Θα έχουμε το 60% προφορικό και 40% το γραπτό, το μεγάλο διαγώνισμα. Μέσα στο 60% θα υπάρχουν διάφοροι τρόποι αξιολόγησης.που συνάδουν με τις ιδιαιτερότητε του κάθε παιδιού”

Πηγή: Αlphanews/ Λούκας Φέσιας