Γιώργος Κάρουλλας: “Εξειδικευμένοι επαγγελματίες να αναλάβουν την ψυχολογική στήριξη του πληθυσμού”

"Στο τραπέζι η πρόταση για συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα"

karoullas giorgos 2 αντίγραφο Γιώργος Κάρουλλας

“Η παροχή ψυχολογικής στήριξης σε όλες τις ομάδες του πληθυσμού είναι αδήριτη ανάγκη, ιδιαίτερα στην περίοδο που διανύουμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου, Γιώργος Κάρουλλας.

“Η κοινωνική απομόνωση, πιθανά οικονομικά και οικογενειακά προβλήματα, η διαχείριση του χρόνου, η συνεχής παραμονή στο σπίτι, ο φόβος, η αγωνία και η ανασφάλεια για την πανδημία δημιουργούν νέες πρωτόγνωρες συνθήκες για όλο τον πληθυσμό οι οποίες ενδέχεται να διαμορφώσουν ένα πλαίσιο αρνητισμού για την κοινωνία.
Είναι η ώρα τώρα για την ορθολογική παρέμβαση των ειδικών μέσα από δίκτυα τα οποία μπορούν να κτιστούν. Κρίνω αναγκαίο να επαναφέρω την πρόταση που κατέθεσα πρόσφατα προς τους Υπουργούς Υγείας και Παιδείας για τον σχεδιασμό και υλοποίηση ενός συγκροτημένου προγράμματος ψυχολογικής στήριξης του πληθυσμού, με γραμμές επικοινωνίας και οδηγίες διαχείρισης των συναισθημάτων και του χρόνου, μέσα από τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Πέραν πάσης αμφιβολίας, αυτό το δίκτυο βοήθειας πρέπει να στελεχώνεται από ειδικούς ψυχολόγους εγγεγραμμένους στο σχετικό μητρώο, όπως επισημαίνεται και από το Κέντρο Κλινικής Ψυχολογίας. Είναι απόλυτα αναγκαίο δηλαδή όπως η όποια προσπάθεια στήριξης ή παρέμβαση να πηγάζει από εξειδικευμένα κέντρα ή άτομα που πληρούν τα κριτήρια της σχετικής νομοθεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Με βάση και σημερινές ανακοινώσεις, το κράτος μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών οφείλει όχι μόνο να διαμορφώσει τέτοιο σχέδιο αλλά και να ελέγξει τη λειτουργία κέντρων παροχής βοήθειας ως προς την κατάρτιση και την εγγραφή στο σχετικό μητρώο, και να τα εντάξει στο δικό του σχεδιασμό με στόχο την ποιοτική δόμηση μιας ορθολογικής προσπάθειας.

Η συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη στους συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα, η οποία δημιουργεί ανατροπές στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας είναι απόλυτα αναγκαία. Μοναδική προτεραιότητα, πέρα από την ανάγκη είναι ο έλεγχος και η οργάνωση της προσπάθειας.”

Famagusta.News