Αντιδρά το ΑΚΕΛ για το γκολφ Αγίας Νάπας

golf ibiza by azulinehotels γηπεδο γκολφ, Κάβο Γκρέκο, Νέα Αμμοχώστου, Νερό, Περιβάλλον
Εικόνα Αρχείου

Την έντονη αντίδρασή του εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του το ΑΚΕΛ για τη δημιουργία γηπέδου γκολφ εντός του δικτύου ΦΥΣΗ 2000 στην περιοχή του Δασικού Πάρκου Κάβο Γκρέκο στην Αγία Νάπα.

Διαβάστε επίσης:
– Επικροτούν οι ξενοδόχοι της επ. Αμμοχώστου το γκολφ Αγίας Νάπας (ΒΙΝΤΕΟ)
– Αντιδράσεις για το γήπεδο γκολφ στο Κάβο Γκρέκο
– Διεθνών προδιαγραφών το γήπεδο γκολφ Αγίας Νάπας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το υπουργικό συμβούλιο χτες αντί να αναθεωρήσει τις προηγούμενες αποφάσεις του σχετικά με τα γήπεδα γκολφ, μετα τη σωρεία περιβαλλοντικών παραβιάσεων των τελευταίων χρόνων, όπως αναφέρεται, ενέκρινε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εξασφάλισης των απαιτούμενων αδειών και υλοποίησης της ανάπτυξης για όλες τις αναπτύξεις γηπέδων γκολφ.

Η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι η Κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για δημιουργία ενός γηπέδου γκολφ εντός της περιοχής Natura 2000 Κάβο Γκρέκο και ενέκρινε την εκμίσθωση 59 εκταρίων έκτασης γης στο δάσος της Αγίας Νάπας.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει μέσω της ανακοίνωσής του την έντονη δυσαρέσκειά του αλλά και την διαφωνία του σε σχέση με αυτή την απόφαση, αναφέροντας ότι περιοχές που εντάσσονται στο δίκτυο ΦΥΣΗ 2000 αποτελούν προστατευόμενες περιοχές, εξαιτίας της ιδιαίτερης βιοποικιλότητας τους, και το δίκτυο αποτελεί τη νομική ευρωπαϊκή κατοχύρωση, ώστε να προστατεύονται τέτοιου είδους περιοχές.

Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, με αυτές τις ενέργειες η κυβέρνηση καταπατά το ευρωπαϊκό κεκτημένο και πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

Το ΑΚΕΛ αναφέρει πως δεν μπορεί επίσης εν μέσω λειψυδρίας να συζητούνται τέτοιου είδους αναπτύξεις. Ένα γήπεδο γκολφ στην Κύπρο, αναφέρει η ανακοίνωση, χρειάζεται περίπου 1 εκ. τόνους νερό το χρόνο για να συντηρηθεί και αυτό από μόνο του αποτελεί τεράστιο πρόβλημα, ιδιαίτερα την στιγμή που αποκόπτεται νερό από τους γεωργούς.

Η προστασία της βιοποικιλότητας, κλείνει η ανακοίνωση, και των εθνικών δρυμών, και ταυτόχρονα η σωστή διαχείριση των αποθεμάτων νερού του τόπου μας, πρέπει να τίθεται πάνω από οποιαδήποτε οικονομικά συμφέροντα και εξυπηρετήσεις που θέλει να κάνει η κυβέρνηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ