Η Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου συλλέγει αρχειακό υλικό για το Μοναστήρι Αγίας Νάπας

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ3 Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, Μεσαιωνικό Μοναστήρι Αγίας Νάπας, Μητρόπολη Κωνσταντίας
©Famagusta.News

Στην συλλογή αρχειακού υλικού για την αρχαία Μονή της Αγίας Νάπας, προχωρεί η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται ότι «πραγματοποιείται συλλογή αρχειακού υλικού που αφορά την παλαιά και νεότερη ιστορία της αρχαίας Μονής της Αγίας Νάπας, το οποίο και θα αποτελέσει εξαιρετικά χρήσιμο βοήθημα στις επιστημονικές μελέτες και προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανάδειξη του σημαντικού αυτού ιστορικού μνημείου, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου».

Προστίθεται ότι «το υλικό αυτό μπορεί να είναι φωτογραφίες και βίντεο της Μονής κτιριακά (εσωτερικά & εξωτερικά), γεγονότων που έλαβαν χώρα τις τελευταίες δεκαετίες (βαπτίσεις, γάμοι και γιορτές) και αποτυπώνουν τόσο την εκκλησιαστική ζωή της Μονής όσο την δράση και προσφορά της στα κοινά (π.χ λειτουργία σχολείου και Συνεδριακού Κέντρου), όσο και την κοινωνική ζωή».

Η Μητρόπολη «καλεί όσους κατέχουν υλικό ή και πληροφορίες σχετικά με την παλαιά και νεότερη ιστορίας της Μονής, να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά στα pndiaconia@imconstantias.org.cy, pnd.imc@gmail.com, είτε τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 23812456 και 23812457».

Famagusta.News / ΚΥΠΕ