ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Ζητούν ανέγερση Λυκείου και αιθουσών πολλαπλής χρήσης

Συνάντηση με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Νίκο Κέττηρο

172 126.IMG 3224.dbe9c724a773a88ec2d3f0ad068c2b3d Νέα Αμμοχώστου, Σχολεία

Την έντονη ανησυχία της για το ενδεχόμενο να χαθεί γη που απαλλοτριώθηκε για την ανέγερση Λυκείου στη Δερύνεια εξέφρασε η Σχολική Εφορεία σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου Νίκο Κέττηρο.

Η πρόεδρος και τα μέλη της Σχολικής Εφορείας τόνισαν ότι ο υπερπληθυσμός των Λυκείων της περιοχής δικαιολογεί την ανέγερση νέου Λυκείου και πρέπει να αξιοποιηθεί για αυτό το σκοπό η γη που έχει απαλλοτριωθεί από το 2002 δίπλα από το Γυμνάσιο Ειρήνης και Ελευθερίας.

Κατά τη συνάντηση στην οποία παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης, τέθηκαν επίσης επί τάπητος τα σοβαρά και πιεστικά προβλήματα των εκπαιδευτηρίων στο Δήμο Δερύνειας και η ανάγκη να τροχοδρομηθούν άμεσα λύσεις.

Μεταξύ αυτών είναι η ανάγκη ανέγερσης αιθουσών πολλαπλής χρήσης στο Α’ και Β’ Δημοτικό Σχολείο του Δήμου στα οποία δεν υπάρχει κλειστός χώρος για τις ομαδικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις. Τα δύο έργα παρότι είχαν τροχοδρομηθεί στο παρελθόν με την ετοιμασία master plan και απαλλοτρίωση γης, παρέμειναν στα συρτάρια του Υπουργείου.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος μετέφερε στα μέλη της σχολικής εφορείας την αμέριστη στήριξη του ΑΚΕΛ στα αιτήματα η ικανοποίηση των οποίων είναι αδήριτη ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και την αναβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη ο κ. Νίκος Κέττηρος έχει ήδη διευθετηθεί συνάντηση μαζί του το αμέσως επόμενο διάστημα για την περαιτέρω προώθηση των θεμάτων που τέθηκαν κατά τη συνάντηση.

Famagusta.News