Η ε/κ πλευρά έτοιμη για τη διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας λέει ο Προδρόμου

Στιγμιότυπο 2018 07 08 18.41.26 Κυβέρνηση, Κυπριακό, Νίκος Αναστασιάδης, Οδόφραγμα Δερύνεια

Τη διαπίστωση ότι «υπάρχει δυστυχώς μια καθυστέρηση η οποία δεν οφείλεται σε καμιά περίπτωση στη δική μας πλευρά», εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου σχετικά με την καθυστέρηση στη διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου, υπενθύμισε, παράλληλα,  ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην τελευταία συνάντηση του τον Απρίλιο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, είχε δηλώσει ότι θα είμαστε έτοιμοι για το ένα οδόφραγμα, αυτό της Δερύνειας, την 1η Ιουλίου και για το άλλο οδόφραγμα με το τέλος του καλοκαιριού. «Ήδη η δική μας πλευρά έχει υλοποιήσει όλες τις υποχρεώσεις της και είναι έτοιμη για τη διάνοιξη του οδοφράγματος. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα διαδικασίες από την τουρκοκυπριακή πλευρά και από τα κατεχόμενα», είπε.

Ο Εκπρόσωπος είπε ότι η αρχική συμφωνία ήταν για μεγαλύτερο αριθμό σημείων διέλευσης, για περισσότερα οδοφράγματα, και θα γινόταν αρχή μόνο με αυτά τα δύο. Δυστυχώς, σημειώνονται καθυστερήσεις, πρόσθεσε.

Ο κ. Προδρόμου εξέφρασε την πεποίθηση όπως «υπάρξει επιτέλους η καλή θέληση και θα βρεθούν οι λύσεις. Οι όποιες περιπλοκές στις σχέσεις του κατοχικού στρατού με την τουρκοκυπριακή πλευρά δεν είναι κάτι που αφορά εμάς. Η δική μας πλευρά ήταν και είναι έτοιμη για να ανοίξει το οδόφραγμα Δερύνειας».

Οι δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου έγιναν την Παρασκευή με την ευκαιρία της συνάντησης του Προέδρου με την κ. Σπέχαρ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Famagusta.News