Η ΕΔΕΚ για τη μετάβαση τουριστών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

cyprus famagusta top famagusta north cyprus tourism centre of cyprus famagusta ΕΔΕΚ, Κατεχόμενα, Νέα Αμμοχώστου
Εικόνα Αρχείου

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΔΕΚ αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος” για την τροφοδότηση τουριστών στο κατοχικό καθεστώς μέσω Αγίας Νάπας και Πρωταρά.

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚ, δέκα χιλιάδες τουρίστες και περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ χάνονται καθημερινά από την επίσκεψη τουριστών στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Άκρως ανησυχητικά τα όσα αποκαλύπτονται, αναφέρει η ανακοίνωση, στο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» για την τροφοδότηση τουριστών στο κατοχικό καθεστώς μέσω Αγίας Νάπας και Πρωταρά.

Το κίνημα υπενθυμίζει πως σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν καθημερινά επισκέπτονται την κατεχόμενη Αμμόχωστο περίπου 10 χιλιάδες τουρίστες οι οποίοι διαμένουν στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά. Αυτό συνεπάγεται μια απώλεια περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ την ημέρα προς όφελος του κατοχικού καθεστώτος.

Οποιοσδήποτε μπορεί να αντιληφθεί, αναφέρι η ανακοίνωση, ότι το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας θα πολλαπλασιάσει τον συγκεκριμένο αριθμό τουριστών με ανυπολόγιστες συνέπειες στην τουριστική βιομηχανία της περιοχής, ενώ την ίδια στιγμή δεν αποκλείεται η σταδιακή επαναλειτουργία της παράλιας της κατεχομένης πόλης της Αμμοχώστου.

Τέλος καλεί την Κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη τους παράγοντες αυτούς προτού προχωρήσει στο άνοιγμα του συγκεκριμένου οδοφράγματος. “Είναι καιρός, αναφέρεται, να σταματήσουμε τα «αυτογκόλ» τα οποία όχι μόνο δεν οδηγούν το Κυπριακό σε προοπτική λύσης, αλλά το οδηγούν σε προοπτική νομιμοποίησης και μονιμοποίησης της διχοτόμησης.

Famagusta.News