Κουταλάκης για συνενώσεις: “Η μελέτη στην επ. Αμμοχώστου ήταν εξαντλητική” (ΒΙΝΤΕΟ)

koutalakis Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Για το προτεινόμενο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις συνενώσεις των Δήμων μίλησε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο υπεύθυνος για την εκπόνηση της μελέτης, καθηγητής Χαράλαμπος Κουταλάκης.

Όπως ανέφερε, για την επαρχία Αμμοχώστου, η μελέτη ήταν εξαντλητική. Είχε εξαντλήσει όλα τα ενδεχόμενα συνενώσεων που μπορούν να γίνουν.

Παρ’ όλα αυτά εξέφρασε και τον προβληματισμό του ο οποίος στηρίχθηκε στο ότι υπάρχουν οι εύπορες τουριστικά περιοχές και η περιοχή Σωτήρας που έχει πάρα πολύ σημαντική αναπτυξιακή προοπτική. Η δυτική ελεύθερη Αμμόχωστος είναι μια αμιγώς αγροτική περιοχή. Μπορεί να υπάρχει και παραλιακό μέτωπο στο Λιοπέτρι με διαφαινόμενη ανάπτυξη στα νότια αλλά εξακολουθεί να είναι μία αγροτική περιοχή. Άλλες οι ανάγκες των Κοκκινοχωρίων και άλλες οι ανάγκες των τουριστικών περιοχών.

Όσον αφορά το προτεινόμενο σενάριο, ανέφερε ότι προκρίθηκε το σενάριο δύο μεγάλων Δήμων που θα είναι σχετικά ομοιογενείς ως προς αναπτυξιακή προοπτική αλλά και ως προς τα οικονομικά και κοινωνικά τους χαρακτηριστικά.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο 6.24: