Ελληνοκύπριος πρόσφυγας δικαιώθηκε για περιουσία του στο Ριζοκάρπασο

31CC202B 49A7 48BA B217 9B979C0627F3 Κατεχόμενα, πρόσφυγας

Η «επίτροπος διοικήσεως» Εμινέ Ντιζνταρλί δικαίωσε τον Ε/κ Νικόλα Κασάπη, ο οποίος διέμενε στο Ριζοκάρπασο από το 1974 έως το 1988 και προσέφυγε σε αυτή επειδή το σπίτι και τα χωράφια του δόθηκαν σε άλλους παρά το γεγονός ότι ο ίδιος κατείχε και τίτλο ιδιοκτησίας του ψευδοκράτους, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της Γενί Ντουζέν.

Η εφημερίδα δημοσιεύει την έκθεση της «επιτρόπου» για το θέμα όπου η κ. Ντιζνταρλί αναφέρει ότι η περιουσία του κ. Κασάπη δεν είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί ως ακίνητη περιουσία χωρίς ιδιοκτήτη ή εγκαταλειμμένη περιουσία, όπως αυτό καθορίζεται στο «σύναγμα» του ψευδοκράτους και τον σχετικό «νόμο». Σημειώνει δε ότι ο Νικόλας Κασάπης είχε «μπλε ταυτότητα» του ψευδοκράτους και έτσι απέκτησε τους «τίτλους ιδιοκτησίας».

Κατά την περίοδο 1995-1998 δύο ακίνητα του κ. Κασάπη δόθηκαν σε ένα άτομο από την Τουρκία ως παραχώρηση. Αργότερα το άτομο αυτό τις πούλησε σε έναν ξένο, του δόθηκε άλλη περιουσία, την οποία πούλησε επίσης. Οι δύο περιουσίες φαίνεται πως είναι στο όνομα του Νικόλα Κασάπη στο «κτηματολόγιο». Η «επίτροπος» αναφέρει ότι ο κ. Κασάπης έχει αδικηθεί και ότι πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία και να αποζημιωθεί. «Η διοίκηση συμπεριφέρθηκε λανθασμένα», σημειώνει στην έκθεσή της η κ. Ντιζνταρλί.

Η Γενί Ντουζέν φιλοξενεί δηλώσεις του κ. Κασάπη ο οποίος αναφέρει ότι δέχθηκε απειλές και αναγκάστηκε να φύγει και πήγε στην Λεμεσό και το σπίτι του δόθηκε σε άλλους. Προσθέτει ότι υπέβαλε αίτηση για το θέμα αυτό στο «υπουργείο εσωτερικών» για τελευταία φορά στις 16 Φεβρουαρίου 2016 και μετά αποτάθηκε στην «προεδρία» της «επιτροπής στέγασης», χωρίς να λάβει απάντηση ή να έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ