Επαναχρησιμοποιήσιμα καλαμάκια θα μοιράζει ο Δήμος Σωτήρας στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση

IMG 5832 scaled Περιβάλλον

Μέσα στα πλαίσια της πράσινης πολιτικής που ακολουθεί ο Δήμος Σωτήρας και με στόχο τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης, κατά τη φετινή Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου, ο Άγιος Βασίλης θα μοιράζει ως δώρα στα παιδιά επαναχρησιμοποιήσιμα καλαμάκια.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας ανέφερε ότι η ενέργεια αυτή γίνεται με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών αλλά και των μεγάλων σε θέματα που αφορούν τη μείωση των πλαστικών τα οποία εντείνουν την περιβαλλοντική και θαλάσσια ρύπανση. Η πρωτοβουλία του Δήμου Σωτήρας ενισχύει, ανέφερε ο κ. Τάκκας, την εκστρατεία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος αλλά και του Τμήματος Περιβάλλοντος για μείωση των πλαστικών. Ο Δήμαρχος Σωτήρας τόνισε ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στην έναρξη δράσεων από2323 τον Δήμο για ενθάρρυνση των επιχειρήσεων του Δήμου για να αντικατασταθούν τα καλαμάκια μιας χρήσης με επαναχρησιμοποιήσιμα.

Το σετ με επαναχρησιμοποιήσιμα καλαμάκια θα παραχωρείται από τον Άγιο Βασίλη ως δώρο σε κάθε παιδί το οποίο θα επισκεφθεί την Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση του Δήμου Σωτήρας την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου από τις 2 το μεσημέρι μέχρι και τις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Σωτήρας. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίδειξη μόδας από τα καταστήματα ένδυσης του Δήμου, μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα από ωδεία, χορευτικά συγκροτήματα και πολιτιστικά σύνολα του Δήμου Σωτήρας, παιδικά παιχνίδια και κατασκευές, χριστουγεννιάτικα εδέσματα καθώς και φιλανθρωπικό παζαράκι. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

sotira Περιβάλλον