Στην επ. Αμμοχώστου ένα από τα Βραβεία Περιβάλλοντος 2019 από το Κίνημα Οικολόγων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τιμήθηκε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας

GE7 0787 Κίνημα Οικολόγων, Μάρκος Τράγκολας, Οικολόγοι, Περιβάλλον

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 6 Ιουνίου 2019 στη Λευκωσία τα Ετήσια Περιβαλλοντικά Βραβεία. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αδάμος Αδάμου, η Βουλευτής Άννα Θεολόγου, η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, εκπρόσωποι κομμάτων και σημαντικές προσωπικότητες.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Βουλής, η Επίτροπος Περιβάλλοντος και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

GE7 0671 Κίνημα Οικολόγων, Μάρκος Τράγκολας, Οικολόγοι, Περιβάλλον

Το βραβεία φέτος απονεμήθηκαν σε άτομα, ομάδες και πρωτοβουλίες ενεργών πολιτών που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος κατά την χρονική περίοδο 2018 – 2019.

Μεταξύ άλλων βραβείο περιβάλλοντος παρέλαβε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, Μάρκος Τράγκολας με καταγωγή την επαρχία Αμμοχώστου, για την εξαιρετική του προσφορά στην κοινωνία και την συμβολή του στην διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

GE7 0777 Κίνημα Οικολόγων, Μάρκος Τράγκολας, Οικολόγοι, Περιβάλλον

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών αναφέρει ότι ο Μάρκος Τράγκολας έχει αποδείξει ότι κάτω από την στολή του Διευθυντή Πυροσβεστικής, βρίσκεται ένας άνθρωπος με πραγματικό ενδιαφέρον για την πατρίδα του και ιδιαίτερη έγνοια για την διατήρηση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Κατετάγη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το 1979 ως πυροσβέστης και πέρασε από όλες τις βαθμίδες της Υπηρεσίας. Είναι πτυχιούχος Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διετέλεσε πρώτος Διοικητής της ΕΜΑΚ και ήταν από τα ιδρυτικά της μέλη.

Μετά την έκρηξη και τα τραγικά συμβάντα στην Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στις 11 Ιουλίου 2011 και την απώλεια 13 συνανθρώπων μας, ανέλαβε την Διοίκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ως Αναπληρωτής Διευθυντής σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας της.

Διετέλεσε Υπεύθυνος αποστολής της Κύπρου στις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ελλάδα και τιμήθηκε από τους Προέδρους της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ως βοηθός Διευθυντής Επιχειρήσεων και Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει λάβει μέρος, διαχειριστεί και συντονίσει πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων, αστικών, δασικών πυρκαγιών, εξειδικευμένων διασώσεων και συμβάντων μεγάλης έκτασης.

Η βραδιά, η οποία πλαισιώθηκε μουσικά από την ορχήστρα του Παγκύπριου Συνδέσμου “Χάρισμα” για παιδιά με ειδικές ανάγκες, σε συνδυασμό με τις βραβεύσεις και τις τοποθετήσεις των προσώπων που παρέλαβαν τα βραβεία, δημιούργησαν μια συγκινητική ατμόσφαιρα αλλά συνάμα έστειλαν και ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για τους αγώνες που δίνει τόσο το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, όσο και οι απλοί πολίτες υπέρ της ποιότητας ζωής, της προστασίας του περιβάλλοντος και το γεγονός ότι υπάρχει πολύς δρόμος που πρέπει να διανύσουμε για να φτάσουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Famagusta.News