Αυτά είναι τα ψηφοδέλτια για τους ελεύθερους Δήμους της επ. Αμμοχώστου

CEB1 21 Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση
CEB1 1119 Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σας παρουσιάζουμε σήμερα τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών της 18ης Δεκεμβρίου 2016.

Σύμφωνα με την Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών, τα ψηφοδέλτια έχουν ήδη ετοιμαστεί, όπως επίσης και ο καταρτισμός των εκλογικών κέντρων.

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, θα διεξαχθούν ταυτόχρονα δημοτικές/κοινοτικές εκλογές καθώς και εκλογές για την ανάδειξη μελών των σχολικών εφορειών.
Οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν για 39 δήμους, εκ των οποίων οι εννιά είναι κατεχόμενοι (Αμμόχωστος, Κερύνεια, Μόρφου, Κυθραία, Λευκόνοικο, Ακανθού, Λύση, Καραβάς, Λάπηθος) και οι τέσσερεις ημικατεχόμενοι (Λευκωσία, Αγλαντζιά, Άγιος Δομέτιος, Δερύνεια).

Κάθε συμβούλιο συνίσταται από το δήμαρχο και τους συμβούλους, ο αριθμός των οποίων είναι από 8 μέχρι 26, ανάλογα με τον αριθμό εκλογέων του κάθε δήμου.
Οι εκλογές για το δήμαρχο και τους συμβούλους γίνονται την ίδια ημέρα, αλλά ξεχωριστά. Αυτό γίνεται με τη χρήση δύο ψηφοδελτίων, ενός για την ψηφοφορία για το δήμαρχο και άλλου για την ψηφοφορία για τους δημοτικούς συμβούλους.

Σε ότι αφορά την εκλογή δήμαρχου, ανακηρύσσεται ως δήμαρχος ο υποψήφιος που παίρνει τις περισσότερες έγκυρες ψήφους μεταξύ των υποψηφίων, χωρίς να τίθεται οποιοδήποτε όριο στο ποσοστό των ψήφων που πρέπει να επιτύχει.

Σε ό,τι αφορά την εκλογή των συμβούλων, οι υποψήφιοι κατέρχονται είτε ως μέλη συνδυασμών, είτε ως μεμονωμένοι και για την κατανομή των εδρών εφαρμόζεται, η απλή αναλογική. Οι εκλογείς έχουν, επίσης, δικαίωμα να εκφράσουν την προτίμησή τους υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων με σταυρούς προτίμησης, που δεν μπορούν να υπερβαίνουν τον ένα για κάθε τέσσερις ή λιγότερους συμβούλους, ανάλογα με τον ολικό αριθμό συμβούλων.

Μάθετε πού ψηφίζετε

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών, ανακοίνωσε ότι έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία “Πού ψηφίζω”, μέσω της οποίας ο πολίτης, καταχωρώντας τον αριθμό ταυτότητας και την ημερομηνία γέννησής του, ενημερώνεται για το/α εκλογικό/ά κέντρο/α στο/α οποίο/α έχει κατανεμηθεί. Η πληροφόρηση αυτή είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα wtv.elections.moi.gov.cy.

Παράλληλα, έχει ενεργοποιηθεί ο παγκύπριος τηλεφωνικός αριθμός 77772212, στον οποίο μπορεί κάποιος να καλέσει και, αφού δώσει τον αριθμό ταυτότητάς του, να ενημερωθεί για το/α εκλογικό/ά κέντρο/α στο/α οποίο/α έχει κατανεμηθεί.

Η υπηρεσία αυτή λειτουργεί τις εργάσιμες μέρες από η ώρα 8.00 π.μ. μέχρι η ώρα 6.00 μ.μ. και το Σάββατο από η ώρα 8.00 π.μ. μέχρι η ώρα 1.00 μ.μ. Η υπηρεσία αυτή θα προσφερθεί και κατά την ημέρα των εκλογών καθ΄ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Τέλος, ανακοινώνεται η δυνατότητα ενημέρωσης με την αποστολή μηνύματος μέσω κινητού τηλεφώνου στον αριθμό 1199, εκτός από συνδρομητές της cyta, καταχωρώντας τα ακόλουθα στοιχεία:

wtv κενό αριθμός ταυτότητας κενό ημερομηνία γέννησης.

π.χ. wtv 900620 01/06/1996

Δείτε τα ψηφοδέλτια για κάθε Δήμο

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ

Στον Δήμο Αγίας Νάπας εκλογές θα γίνουν για Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο. Οι 3220 εκλογείς θα επιλέξουν ένα από τους δύο υποψήφιους δημάρχους και μπορούν να τοποθετήσουν μέχρι και δύο (2) σταυρούς προτίμησης για τον καταρτισμό των 8 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

ballots dimarxoi agia napa Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση
ballots symvoulia agia napa Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΔΗΜΟΣ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ

Στον Δήμο εκλογές θα γίνουν μόνο για Δημοτικό Συμβούλιο καθώς δεν υπήρχε ανθυποψήφιος του νυν Δημάρχου, κ. Άντρου Καραγιάννη, ο οποίος αυτόματα ανακηρύχθηκε σε Δήμαρχο. Οι 5442 εκλογείς μπορούν να τοποθετήσουν μέχρι και δύο (2) σταυρούς προτίμησης για τον καταρτισμό των 8 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

ballots symvoulia derynia Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ

Στον Δήμο Παραλιμνίου εκλογές θα γίνουν για Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο. Οι 9260 εκλογείς θα επιλέξουν ένα από τους δύο υποψήφιους δημάρχους και μπορούν να τοποθετήσουν μέχρι και τρεις (3) σταυρούς προτίμησης για τον καταρτισμό των 12 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

ballots dimarxoi paralimni Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση
ballots symvoulia paralimni Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΔΗΜΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ

Στον Δήμο Σωτήρας εκλογές θα γίνουν για Δήμαρχο, Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και για Μέλη της Σχολικής Εφορείας. Οι 3937 εκλογείς θα επιλέξουν ένα από τους δύο υποψήφιους δημάρχους και μπορούν να τοποθετήσουν μέχρι και δύο (2) σταυρούς προτίμησης για τον καταρτισμό των 8 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και μέχρι και δύο (2) σταυρούς προτίμησης για τον καταρτισμό των 8 μελών της Σχολικής Εφορείας Σωτήρας.

ballots dimarxoi sotira Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ψηφοδέλτιο Μελών Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρας:

ballots symvoulia sotira Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση
Ψηφοδέλτιο Μελών Σχολικής Εφορείας Σωτήρας:
ballots efories sotira Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

SotiraNews