Αντιμεταναστευτικό σκάφος στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου

a 44 Ειδήσεις, Κατεχόμενα, Ψευδοκράτος
a 81 Ειδήσεις, Κατεχόμενα, Ψευδοκράτος

Πρωτοφανείς ενέργειες εκτυλίσσονται στην Κύπρο και τη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ομάδα νεαρών που αυτοαποκαλούνται Υπερασπιστές της Ευρώπης και έχουν ιδρύσει την οργάνωση τους πριν από μερικές μόνο εβδομάδες. με στόχο την αποτροπή διακίνησης προσφύγων, κατέληξαν στην Κύπρο πριν από μερικές ημέρες και έχουν τεθεί υπό στενή παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες.

Οι νεαροί οι οποίοι έχουν τη βάση τους στην Ιταλία αντιμετώπισαν την αντίδραση όπως ισχυρίζονται των μυστικών υπηρεσιών με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να μεταφερθούν στα κατεχόμενα επειδή δεν ελέγχεται από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Έφθασαν στην Κύπρο όπου βρίσκεται και το σκαφος C-Star που ελλιμενίστηκε παράνομα στα κατεχόμενα.

Τα μέλη της αποστολής μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι έφθασαν αεροπορικώς στις ελεύθερες περιοχές μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας. Όπως εξηγούν όμως τουλάχιστον, οι δημοσιογράφοι φοβήθηκαν να περάσουν στα κατεχόμενα επειδή ο Ερντογάν και η Τουρκία δεν συμπεριφέρονται ορθά στους δημοσιογράφους. Η ομάδα του σκάφους μετέβh στα κατεχόμενα όπου επιβιβάστηκε στο σκάφος κα στέλνει φωτογραφικό υλικό και εικόνα που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες πριν από μερικές ώρες το σκάφος των Υπερασπιστών της Ευρώπης αναχώρησε από την Αμμόχωστο με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ιταλίας και Λιβυhς.

Το σκάφος παρακολουθείται από τα ραντάρ του Κέντρου Συντονισμού ερευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας παρά το γεγονός ότι απομακρύνεται από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Οι ίδιοι οι νεαροί υποστηρίζουν ότι η αναχώρηση τους από την Αμμόχωστο σηματοδοτεί την έναρξη της αποστολής τους και της δράσης τους η οποία υποστηρίζουν εντάσσεται σε πλαίσιο ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους προσφυγες. Αναμένουμε λοιπόν τις ενέργειες των μελών της ομάδας αυτής.

Πηγή: ΑΝΤ1iwo