Συνάντηση Υφυπουργού παρά τω Προέδρω με Δημάρχους Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου

CEB1 20 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Θεόδωρος Πυρίλλης, Πρωταράς
CEB1 1368 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Θεόδωρος Πυρίλλης, Πρωταράς

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου στο γραφείο του Δημάρχου Αγίας Νάπας κ. Γιάννη Καρούσου και στην οποία παρέστησαν ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κώστας Πετρίδης και ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης συζητήθηκαν οι τρεις βασικοί πυλώνες της τουριστικής μεταρρύθμισης που προωθείται από την Προεδρία.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τους δύο Δημάρχους για τη δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού με οριζόντιες αρμοδιότητες που θα συμβάλει στο να έχει η χώρα μας μία σύγχρονη τουριστική πολιτική, για την απλοποίηση των νομοθεσιών και των κανονισμών που διέπουν τα θέματα τουρισμού, τα οποία θα μειώσουν τη γραφειοκρατία αλλά παράλληλα, θα διευκολύνουν τόσο το δημόσιο όσο και τον επιχειρηματικό κόσμο στην πιο γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση του.

CEB11 5 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Θεόδωρος Πυρίλλης, Πρωταράς

Ο κ. Πετρίδης αναφέρθηκε επίσης και στον καταρτισμό, για πρώτη φορά της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού, η οποία θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εισηγήσεις για συγκεκριμένες δράσεις που θα στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μας, στην ολοκληρωμένη χωροταξική ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος και στην καλύτερη προώθηση της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πετρίδη για τη συνάντηση και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κινητοποίηση που παρατηρείται στα θέματα τουρισμού. Για πρώτη φορά, σημείωσε ο τομέας του τουρισμού, μπαίνει στο επίκεντρο της Κυβερνητικής ατζέντας. «Φαίνεται τόνισε η Προεδρία και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, έχουν πλάνο για τα θέματα τουρισμού και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό για τις προοπτικές που έχει ο τουρισμό στη χώρα μας».

«Είμαστε πεπεισμένοι πρόσθεσε, ότι με τις συγκεκριμένες και στοχευμένες δράσεις που προωθούνται, αλλά και μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο που έχει αναπτυχθεί από την Προεδρία με όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα του τουρισμού, θα καταστεί δυνατή η στήριξη αλλά και ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος τόσο της περιοχής μας όσο και της χώρας μας γενικότερα».

SotiraNews