Αυτοτελή εργαστήρια για όλους προσφέρει ο ΘΟΚ

CEB1 46 Θέατρο
Σειρά από τρίωρα αυτοτελή εργαστήρια με στόχο τη διάχυση εμπειριών και γνώσης, σε επαγγελματίες του θεάτρου, εκπαιδευτικούς ή και απλούς λάτρεις που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Τα εργαστήρια προσφέρονται σε στοχευμένες ομάδες, με πολύ μικρό αντίτιμο, κάθε Τετάρτη, 4.00-7.00μ.μ. στο Κτίριο ΘΟΚ (χώρος Παλαιού ΓΣΠ).

CEB1 1834 Θέατρο

Τα εργαστήρια άρχισαν από το Σεπτέμβριο και συνεχίζονται ως ακολούθως:

21 Οκτωβρίου: Φωτιστικές Λύσεις
Με το Φωτιστή Γεώργιο Κουκουμά. Για μέλη ερασιτεχνικών ομάδων.

Αναφορά στις βασικές αρχές του φωτισµού µε πρακτικά παραδείγµατα και λύσεις σε προβλήµατα που αναφύονται µε το φωτισµό παραστάσεων µε λίγα µέσα. Προσφορά βασικών γνώσεων γύρω από το φωτισµό και τα σχετικά επαγγέλµατα ώστε να µπορεί ο συντελεστής της Ερασιτεχνικής Οµάδας να µιλήσει τη γλώσσα του φωτιστή και να αξιοποιήσει το µέσο αυτό.

4 Νοεμβρίου: Carry your self and be confident! – Νέοι, σεξουαλικότητα και σχέσεις. Με την Εμψυχώτρια Εφαρμοσμένου Θεάτρου Ναταλία Κουχαρτσιούκ.

Για εφήβους 15-18 ετών.

Το εργαστήρι στοχεύει στην ανάπτυξη δηµιουργικού διαλόγου γύρω από το θέµα των διαφυλικών σχέσεων και της σεξουαλικότητας. Το εργαστήρι αποσκοπεί στην ενίσχυση των τρόπων επικοινωνίας και συναισθηµατικής επαφής εντός µιας σχέσης, στη γνωριµία µε τον εαυτό, τον κοινωνικό εαυτό και την καλλιέργεια αυτοσεβασµού.

Οι συµµετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα.

11 Νοεμβρίου: Μεθοδολογία προσέγγισης της μαθητικής παράστασης. 
Καθοδηγητές: Άντρη Κυριαζή, Αντρέας Παρασκευάς(εκπαιδευτικοί).

Ενδιαφέρει εκπαιδευτικούς και όσους ενδιαφέρονται για τη σημασία του θεάτρου στην εκπαίδευση.

Με αφορµή την περσινή βραβευµένη µαθητική παράσταση του σχολείου τους «Πλούτος» του Αριστοφάνη, οι δύο εκπαιδευτικοί µεταφέρουν την εµπειρία τους στο στήσιµο µιας µαθητικής παράστασης: από την επιλογή έργου, τη διαδικασία ακροάσεων/εργαστηρίων, την πορεία των προβών, το στήσιµο της παράστασης, την καθοδήγηση των µαθητών αλλά και την ενθάρρυνση της δηµιουργικότητάς τους µέχρι το τρίτο κουδούνι!

Πρακτική προσέγγιση – απαιτείται άνετη ενδυµασία.

18 Νοεμβρίου: Playwriting genres. 
Με το Σκηνοθέτη Λέανδρο Ταλιώτη.

Aνοιχτό σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Παρουσίαση που αφορά στα είδη θεατρικής γραφής και τα χαρακτηριστικά τους. Αφορά άτομα που ενδιαφέρονται για τη συγγραφή και το θέατρο. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα.

25 Νοεμβρίου: Θεατρική παράσταση στο νηπιαγωγείο; 
Με τη Θεατρολόγο, Επίκουρη Καθηγήτρια Δρα Άντρη Χ. Κωνσταντίνου.

Ενδιαφέρει νηπιαγωγούς.

Στο πρώτο µέρος της συνάντησης θα συζητηθούν ερωτήµατα σε σχέση µε τη σκοπιµότητα και τους στόχους της δηµιουργίας θεατρικής παράστασης στο νηπιαγωγείο και τον χαρακτήρα της παράστασης. Θα εξεταστούν δε µέθοδοι µε τις οποίες η διαδικασία αυτή µπορεί να καταστεί ευχάριστη, δηµιουργική και επωφελής για τα παιδιά. Στο δεύτερο µέρος, που θα έχει χαρακτήρα εργαστηρίου, θα µελετηθεί ως παράδειγµα το κυπριακό παραµύθι Ο Σπανός και οι σαράντα δράκοι, µε δοκιµές ως προς την αφήγηση, τη διασκευή, τις σχετικές θεατρικές δραστηριότητες και την προετοιµασία της παράστασης.

Οι συµµετέχοντες/ουσες να γνωρίζουν το παραµύθι και να φορούν άνετα ρούχα.

2 Δεκεμβρίου: Εργαστήρι Ενδυματολογίας για εκπαιδευτικούς. 
Με το Σκηνογράφο/Ενδυματολόγο Σταύρο Αντωνόπουλο.

Προσεγγίζοντας το «ντύσιµο» της παράστασης και του ηθοποιού, πρακτικά, αποτελεσµατικά και µε αισθητική. Η πείρα ενός σκηνογράφου/ενδυµατολόγου στο επαγγελµατικό θέατρο, συνδυασµένη µε την εµπειρία του ως καθηγητής σε σχολεία Μέσης εκπαίδευσης και το ανέβασµα βραβευµένων παραστάσεων, τίθεται στη διάθεση των ανθρώπων που ασχολούνται µε το ανέβασµα µαθητικών παραστάσεων.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και την Τετάρτη στις 1.30μ.μ. (ημέρα εργαστηρίου), Ταμείο ΘΟΚ τηλ. 77 77 27 17

Kόστος συμμετοχής: 6 Ευρώ. Στους συμμετέχοντες θα δίνεται δίπλωμα συμμετοχής.

Περισσότερες λεπτομέρειες: Τμήμα Θεατρικής Ανάπτυξης ΘΟΚ, τηλ. 22864320 ή στο mmaleni@thoc.org.cy