Έργα που… παίζουν με τις σκιές στο Παραλίμνι

a 14 Ειδήσεις, Πρωταράς
a 740 Ειδήσεις, Πρωταράς

Ολοκληρώθηκε το έργο “Shadow Art” της Νεολαίας Δήμου Παραλιμνίου Νεολαία Παραλιμνίου – Paralimni Youth σε διάφορα σημεία του Πρωταρά, και, συγκεκριμένα κατά μήκος του παραλιακού πεζόδρομου. Πρόκειται για 9 μικρά έργα, βασισμένα στην νέα πρωτοεμφανιζόμενη τέχνη του «SHADOW ART»,τέχνη που παίζει με τη σκιά που δημιουργούν τα αντικείμενα, όταν το φως -είτε αυτό είναι ηλιακό είτε είναι τεχνητό»- πέφτει πάνω τους.

a2 2 Ειδήσεις, Πρωταράς

Τα αντικείμενα είναι ταγμένα κατά τρόπον ώστε, πέφτοντας πάνω τους το φως υπό μια συγκεκριμένη διεύθυνση, να σχηματίζει είτε με τη βοήθεια δυσδιάστατης εικόνας είτε όχι, ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Αυτό σημαίνει ότι, αν το έργο κάνει χρήση του ηλιακού φωτός για να απεικονίσει το συγκεκριμένο σχέδιο που προορίζει να απεικονίσει, τότε μόνο ένα συγκεκριμένο μικρό χρονικό διάστημα της ημέρας, αναλόγως και της θέσης του ήλιου, θα απεικονίζεται το συγκεκριμένο σχέδιο που θέλησε ο δημιουργός του να απεικονίζεται.

a3 2 Ειδήσεις, Πρωταράς

Ο Ελλαδίτης επαγγελματίας καλλιτέχνης του «SHADOW ART», Τριαντάφυλλος Βαΐτσης παρέδωσε χθες Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016 τα έργα στο Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Παραλιμνίου και στον Δήμαρχο για το Δήμο Παραλιμνίου.

a1 1 Ειδήσεις, Πρωταράς

Είναι σε κάθε περίπτωση έργα μικρά-μικρά, έργα που μπορεί να μην σου γεμίζουν το μάτι όσο θα το γέμιζε ένα θεώρατο γλυπτό ή ένα τεράστιο icon, αλλά που θα δώσουν μια διαφορετική «νότα».

Έργα που προσδίδουν την «αισθητική» πινελιά που καμιά φορά λείπει.

Έργα που θα τραβήξουν την προσοχή του επισκέπτη.

Έργα που θα αναγκάσουν τον περαστικό να τραβήξει μια «παιχνιδιάρικη» φωτογραφία, να κοντοσταθεί και να τραβήξει μια selfie (φανταστείτε τις όλες μαζί πόσο πανικό κάνουν)!

SotiraNews