Υψηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία Αγίας Νάπας για τις γιορτές

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 04 142C15.35.10 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς
CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 04 142C15.35.10 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Πρωταράς

Πολύ ικανοποιητική κίνηση προβλέπεται για το φετινό τριήμερο του Πάσχα στα τουριστικά θέρετρα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Οι μέχρι σήμερα κρατήσεις και ενδείξεις αναφέρουν ότι στα ξενοδοχεία της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά θα σημειωθεί σημαντικός αριθμός διανυκτερεύσεων, κυρίως από κατοίκους της Λευκωσίας, οι οποίοι θα θελήσουν να κάνουν Πάσχα και Ανάσταση δίπλα στη θάλασσα.

Ήδη, μεγάλος αριθμός ξενοδοχειακών μονάδων στην Αγία Νάπα έχει επαναλειτουργήσει από τις προηγούμενες μέρες, λόγω της διεξαγωγής στα γήπεδα του δήμου του μεγάλου ποδοσφαιρικού τουρνουά ακαδημιών με τη συμμετοχή εκατοντάδων μικρών παιδιών. Σύμφωνα με τον λειτουργό της τοπικής εταιρείας τουριστικής ανάπτυξης και προβολής Λάκη Αβρααμίδη, υπάρχει μεγάλη ζήτηση και από τουρίστες του εξωτερικού.

«Οι Κύπριοι παραδοσιακά προτιμούν την ελεύθερη επαρχία της Αμμοχώστου για να γιορτάσουν το Πάσχα. Ωστόσο φέτος, επειδή συμπίπτει το Πάσχα των καθολικών με το Πάσχα των ορθόδοξων, υπάρχει ζήτηση από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ πολύ καλά πάνε οι αγορές από τη Ρωσία και τη Σκανδιναβία. Γενικά ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια αυξημένη κίνηση τις γιορτές σε σύγκριση με πέρσι», σημείωσε ο κ. Αβρααμίδης.

Γεμίζει ο Πρωταράς

Στο μεταξύ, οι Αυστριακοί επισκέπτες ανεβάζουν φέτος την άνοιξη τις πληρότητες των ξενοδοχείων του Πρωταρά. Αυτή τη στιγμή παραθερίζουν σε πολυτελή ξενοδοχεία του τουριστικού θερέτρου γύρω στους 1400 Αυστριακούς τρίτης ηλικίας, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος διακοπών.

Η κάθοδος των Αυστριακών τουριστών γίνεται επί εβδομαδιαίας βάσης και θα συνεχιστεί μέχρι και τις αρχές ερχόμενου Μαΐου. Μετά την αναχώρηση των Αυστριακών, ο Πρωταράς θα εισέλθει κανονικά στην καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, η οποία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναμένεται να είναι καλύτερη απ’ ό,τι ήταν η αντίστοιχη περσινή. Ήδη, η ζήτηση είναι ιδιαίτερα υψηλή και εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ