Η απάντηση των Αμμοχωστιανών για την απαγόρευση του Επιταφίου

CEB1 89 Αλέξης Γαλανός, Ειδήσεις, Κατεχόμενα, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 437 Αλέξης Γαλανός, Ειδήσεις, Κατεχόμενα, Νέα Αμμοχώστου

Η οριστική απόφαση για απαγόρευση της διεξαγωγής της Ακολουθίας του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή στον Άγιο Εξορινό, λήφθηκε από την Τουρκία και την τουρκοκυπριακή ηγεσία προ μηνών, με αφορμή την ψήφιση της πρόνοιας από η Βουλή, για το ενωτικό δημοψήφισμα, δήλωσε ο δήμαρχος Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός.

Μιλώντας στον Active 107.4 και 102.5 FM ο κύριος Γαλανός εξέφρασε την εκτίμηση ότι η προσπάθεια Ακιντζί και Τουρκίας είναι να ενισχύσουν, μέσα από τέτοιου είδους αποφάσεις, όλες εκείνες τις δυνάμεις στη δική μας πλευρά που δεν επιθυμούν λύση.

Έχουν περιορίσει τους Χριστιανούς στις εκκλησίες τους ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Γαλανός. Αυτή η λειτουργία ήταν ευκαιρία να ανταμώσουν χιλιάδες Αμμοχωστιανοί, εκτός από το ότι έβλεπαν ξανά το σπίτι τους και ειδικότερα οι πιο ηλικιωμένοι πολλοί εκ των οποίων φεύγουν από τη ζωή με τον πόθο της επιστροφής.

Οι Αμμοχωστιανοί, θα πραγματοποιήσουν Παγκοινοτική εκδήλωση στις 27 Απριλίου, με κύριο ομιλητή τον Ε/Κ διαπραγματευτή Αντρέα Μαυρογιάννη. Μετά από 43 χρόνια η τουρκική αδιαλλαξία υφίσταται, ενώ επικρατεί μεγάλη απογοήτευση και προς τον Τ/Κ ηγέτη. Τα Τ/Κ κόμματα και οι Τ/Κ τόνισε ο κύριος Γαλανός, θεωρούν και ενισχύουν ένα κλίμα ότι οι Ε/Κ είναι εκμεταλλεύσιμοι.

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου ανέφερε ότι : “Οι Αμμοχωστιανοί , θα πάμε στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα στον Άγιο Συνέσιο στο Ριζοκάρπασο για την Aκολουθία του Επιταφίου, με τους εγκλωβισμένους μας. Πρέπει να μείνουμε κοντά στις παραδόσεις μας και να μην τους επιτρέψουμε να εναντιώνονται και να καταργούν, τις χριστιανικές συνήθειες και παραδόσεις. ”

Όσα κάνει η Τουρκική πλευρά κατέληξε o κύριος Γαλανός, δεν είναι τίποτε άλλο από το συνεργάζεται και να βοηθά εκείνους στη δική μας πλευρά που επιθυμούν διχοτόμηση.

Πηγή: Φιλελεύθερος