Άλλαξε και το όνομα του αυτοκινητόδρομου η πΓΔΜ (ΦΩΤΟ)

pgdm metonomasia Ελλάδα, ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΙΑ, Νέα Αμμοχώστου, ΠΓΔΜ

Πράξη έκανε τις υποσχέσεις της η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, η οποία στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της χώρας, είπε ότι θα άλλαζε το όνομα του αεροδρομίου και του αυτοκινητόδρομου.

Νωρίτερα τον Φεβρουάριου είχε δημοσιεύσει ότι θα αλλάξει το όνομα του αεροδρομίου, από “Μεγάλος Αλέξανδρος”, σε “Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων”.

Την Τετάρτη, εργάτες αφαίρεσαν την ταμπέλα της εθνικής οδού Αλεξάνδρου της Μακεδονίας, ο οποίος οδηγεί στα ελληνικά σύνορα και μετονομάστηκε σε “αυτοκινητόδρομος φιλίας”.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί η απομάκρυνση όλων των πινακίδων του αυτοκινητοδρόμου και η τοποθέτηση νέων, στις οποίες αυτός θα φέρει τη νέα ονομασία «Φιλία».

Η πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και η Ελλάδα αναζητούν λύση σε μια διαμάχη για το όνομα της πΓΔΜ. Η Ελλάδα υποστηρίζει ότι το όνομα της ΠΓΔΜ συνεπάγεται με εδαφικές αξιώσεις στη δική της βόρεια επαρχία, αποκαλούμενη Μακεδονία.

Η χώρα προσπαθεί για χρόνια να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο, λόγω του προβλήματος που έχει η Ελλάδα για το όνομα της χώρας, καθυστερεί.

 

Πηγή