Αγγλία: Έρευνα κατέδειξε τις συνθήκες θανάτου δύο ασθενών σε νοσοκομείο το 2015

75939331 teaching AΓΓΛΙΑ, ΑΣΘΕΝΗΣ, Έρευνα

Μια τραγική ιστορία στην Αγγλία με εμπλοκή ασθενούς με σχιζοφρένεια ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Δύο ασθενείς ηλικίας 79 και 76 χρόνων κτυπήθηκαν μέχρι θανάτου από άλλο ασθενή 70 χρόνων, που υπέφερε από σχιζοφρένεια, στο Νοσοκομείο St James στο Λιντς το 2015. Έγινε έρευνα η οποία και διέρρευσε στο περιοδικό Health Service Journal (HSJ). Σύμφωνα με την έρευνα, ο δράστης φέρεται να μην έπαιρνε τα φάρμακά του γιατί η αγωγή διακόπηκε ενώ οι νοσοκόμες στην ψυχιατρική πτέρυγα του Νοσοκομείου φέρεται να μην είχαν επαρκή κατάρτιση για ασθενείς με σχιζοφρένεια.

Oι εποπτικές αρχές παραδέχτηκαν τα λάθη και ανακοίνωσαν ότι λαμβάνονται μέτρα για βελτίωση της κατάστασης.

Ο ασθενής που φέρεται να κτύπησε άλλους άνδρες είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο τον Ιανουάριο του 2015 για θεραπεία για καρκίνο. Νωρίτερα είχε διαγνωσθεί με παρανοϊκή σχιζοφρένεια. Όπως προέκυψε από τις έρευνες, την μέρα της επίθεσης, στις 26 Φεβρουαρίου, του είχαν χορηγηθεί ηρεμιστικά φάρμακα καθώς είχε παρουσιάσει επιθετική συμπεριφορά. Κτύπησε με το μπαστούνι του το ένα θύμα και του κατάφερε τραύματα στο κεφάλι , το λαιμό και το χέρι, και όταν το δεύτερο θύμα προσπάθησε να τον σταματήσει το τραυμάτισε στα πόδια. Και οι δύο άνδρες πέθαναν λίγες μέρες αργότερα.

III
Ο δράστης εισήχθη αμέσως στην ψυχιατρική πτέρυγα όπου και απεβίωσε από καρκίνο 4 μήνες αργότερα. Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, διαφάνηκε ότι του είχαν σταματήσει την φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε για σχιζοφρένεια ένα μήνα νωρίτερα, παρά τις προειδοποιήσεις και τις αντιδράσεις της οικογένειας του.

Η έρευνα αναφέρει ότι το προσωπικό του Νοσοκομείου δεν έκανε ορθή αξιολόγηση της κατάστασης του ασθενούς. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ασθενείς με ψυχικά νοσήματα και άνοια νοσηλεύονται κατά καιρούς σε θαλάμους διαβητικών όπου οι νοσοκόμες δεν έχουν επαρκή κατάρτιση.

Επίσης αναφέρεται ότι το ιατρικό προσωπικό δεν είχε ενημερωθεί για την ψυχιατρική του κατάσταση και έτσι επικεντρωνόταν στην φυσική του κατάσταση και την παθολογική του εικόνα.

 

Πηγή