ΔΕΡΥΝΕΙΑ: Στήριξη στον πολιτισμό ζητεί ο Άντρος Καραγιάννης

Τη στήριξη του Πολιτισμού ζήτησε από την 142η Σύνοδο της Ολομέλειας ΕΕτΠ, ο Δήμαρχος Δερύνειας

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 02 08T123241.242 Άντρος Καραγιάννης, Δήμος Δερύνειας

Τη στήριξη του Πολιτισμού ζήτησε από την 142η Σύνοδο της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών (ΕΕτΠ), ο Δήμαρχος Δερύνειας και μέλος της Επιτροπής Άντρος Καραγιάννης.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι ο κ. Καραγιάννης σημείωσε «την ανάγκη στήριξης των ανθρώπων του Πολιτισμού, σε παρέμβαση του κατά την 142η Σύνοδο της Ολομέλειας που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από τις 3 – 5 Φεβρουαρίου 2021».

Συγκεκριμένα ο κ. Καραγιάννης ανέφερε στην αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπο Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας Mariya Gabriel πως «οφείλουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους του Πολιτισμού, προγραμματίζοντας και διοργανώνοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα αναπτερώσουν το πεσμένο ηθικό των πολιτών και θα ανακουφίσουν συνάμα τους καλλιτέχνες, προβάλλοντας το έργο και τις δημιουργίες τους».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «ο πολιτισμός αποτελεί μέρος της ζωής μας και χωρίς αυτόν είμαστε φτωχότεροι σε παιδεία, εκπαίδευση και μάθηση».

Ο Δήμαρχος Δερύνειας «απέστειλε, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της ΕΕτΠ Απόστολου Τζιτζικώστα προς τα μέλη της ΕΕτΠ, δύο σοβαρά ζητήματα που αφορούν τις τοπικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και χρήζουν συζήτησης και διαχείρισης, δηλαδή την αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και την ανάγκη στήριξης των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων».