Δολοφόνος Τάσου Ισαάκ: “Οκτώ χιλιάδες νέες ‘υπηκοότητες’ σε Τούρκους εποίκους”

Πρόκληση Ερχάν Αρικλί: "Από τις 8.000, οι 3.000 είναι άτομα που έχουν συνάψει γάμο με 'πολίτες' του ψευδοκράτους"

εικόνα Viber 2020 12 09 14 49 32 Κατεχόμενα, Ψευδοκράτος

H δήλωση του Ερχάν Αρικλί χθες στην τηλεόραση Ντιαλόγκ για 8.000 άτομα που περιμένουν να πάρουν την «υπηκοότητα» του ψευδοκράτους προβάλλεται από αρκετές τ/κ εφημερίδες σήμερα ως «σινιάλιο» για την παραχώρηση νέων «υπηκοοτήτων» μόλις αναλάβει η νέα «κυβέρνηση».

Το θέμα, είπε στην τηλεφωνική του παρέμβαση στην εν λόγω εκπομπή ο κ. Αρικλί, θα το θέσουν στην ατζέντα. Επανερχόμενος σήμερα στο θέμα σε άλλη τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος του κόμματος Αναγέννησης (ΚΑ) και πλέον «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», ανέφερε ότι από τις 8.000 οι 3.000 είναι άτομα που έχουν συνάψει γάμο με πολίτες του ψευδοκράτους. Σύμφωνα δε με το πρωτόκολλο της νέας «κυβέρνησης» θα προχωρήσουν – όπως είπε – στην ετοιμασία νέας νομοθεσίας που θα ρυθμίσει μόνιμα το θέμα των «υπηκοοτήτων».

Εξάλλου ο επίσης «βουλευτής» του ΚΑ, Μπερτάν Ζάρογλου (ΣΣ: ο ίδιος πήρε την «υπηκοότητα» ενώ ήταν φοιτητής σε «πανεπιστήμιο» στα κατεχόμενα) σε δήλωσή του σήμερα σε τηλεοπτική επίσης εκπομπή ανέφερε ότι θα αλλάξουν την «νομοθεσία» για τις «υπηκοότητες» γιατί αυτό είναι «το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας».

Αντιδρώντας χθες στις δηλώσεις Αρικλί ο πρόεδρος του ΡΤΚ είπε ότι η νέα «κυβέρνηση» πρέπει να οδηγήσει την «χώρα» σε «εκλογές» λέγοντας ότι αν δοθούν νέες «υπηκοότητες», γίνουν νέες προσλήψεις στο «δημόσιο», προκηρυχθούν νέες προσφορές, γίνουν νέες διανομές οικοπέδων σε βιομηχανικές ζώνες, «αυτή η χώρα πλέον θα γίνει άνω κάτω».

Αισθάνεται δικαιωμένος για το θέμα της έλλειψης εμπιστοσύνης στο οποίο είχε αναφερθεί όταν γινόταν οι προσπάθειες σχηματισμού τετρακομματικής «κυβέρνησης», πρόσθεσε, αφού φαίνεται ότι υπήρξε επιχείρηση – όπως είπε – για σχηματισμό της «κυβέρνησης μειοψηφίας» και οι τρεις παραιτήσεις «βουλευτών» από το Κόμμα του Λαού απέδειξαν ότι είχε δίκαιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ