Δρ. Καραγιάννης:«Ίσως οι χθεσινές εικόνες μας οδηγήσουν σε πισωγύρισμα»

«Σε περίπου δέκα μέρα θα φανούν τα αποτελέσματα του συνωστισμού»

Σχέδιο χωρίς τίτλο 2021 03 15T113219.782 Καραγιάννης, Λεμεσός

Τις εικόνες συνωστισμού από χιλιάδες καρναβαλιστές που παρατηρήθηκαν το βράδυ της Κυριακής(14/03) στη Λεμεσό, σχολίασε στο SigmaLive o καθηγητής Μικροβιολογίας την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

Μεταξύ άλλων ο δρ. Καραγιάννης, είπε πως η χθεσινοβραδινή συμπεριφορά των πολιτών στη Λεμεσό μπορεί να μας οδηγήσει σε πισωγύρισμα.

«Σε περίπου δέκα μέρα θα φανούν τα αποτελέσματα του συνωστισμού. Ελπίζουμε ότι θα είμαστε τυχεροί. Φαντάζομαι πως εάν κάποιος είχε συμπτώματα δεν βρίσκονταν στην εκδήλωση, οι συμπτωματικοί θα μπορούσαν να προκαλέσει πρόβλημα», είπε.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει περίπτωση να παρθούν περαιτέρω μέτρα στη Λεμεσού, που ήδη έχει βεβαρυμμένη επιδημιολογική εικόνα ο δρ. Καραγιάννης είπε πως αυτό είναι θέμα Κυβέρνησης. «Εάν ζητηθεί η άποψή μας θα την μεταφέρουμε».

Τέλος ο δρ. Καραγιάννης ανέφερε πως «οι εικόνες που είδαμε δεν ήταν οι καλύτερες. Είπαμε ότι θέλουμε λίγες βδομάδες ακόμη για να προχωρήσει ο εμβολιασμός. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούσαν να περιμένουν».