Κατεχόμενα: Συνεχίζεται η δίωξη του Χριστιανού Προτεστάντη

Στα «δικαστήρια» του ψευδοκράτους συνεχίζεται αυτές τις μέρες η δίκη του Αμερικανού Χριστιανού Προτεστάντη Ράιαν Κίτινγκ

6921c05863fcd9f7a19b466d7826b309 1 Κατεχόμενα

Στα «δικαστήρια» του ψευδοκράτους συνεχίζεται αυτές τις μέρες η δίκη  του Αμερικανού  Χριστιανού Προτεστάντη Ράιαν Κίτινγκ  ο οποίος στοχοποιήθηκε για την δραστηριότητά του από την παράνομη τουρκοκυπριακή «αστυνομία» και το «τελωνείο» του αποσχιστικού καθεστώτος.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Persecution.org» (13/06/20222) του International Christian Concern,ο Ράιαν Κίτινγκ, πρώην κάτοικος Τουρκίας, αντιμετωπίζει κατηγορίες από επιδρομή των «αρχών» του ψευδοκράτους τον Ιανουάριο του 2021. Οι κατοχικές αστυνομικές «αρχές» έκαναν έρευνα στο σπίτι του στο κατεχόμενο Τρίκωμο και στην επιχείρησή του, Exile Café, στην Αμμόχωστο και κατέσχεσαν χριστιανικά έντυπα. Ο Κίτινγκ αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη εισαγωγή χριστιανικής λογοτεχνίας και παράνομη παραγωγή κρασιού. Η επιχείρηση του Κίτιννγκ μετατράπηκε και σε τόπο συνάντησης για την Εκκλησία/

Οι τελευταίες δικαστικές ακροάσεις είχαν επαναπρογραμματιστεί για τις 16 και 17 Μαΐου. Και οι δύο κατηγορίες κινήθηκαν σε χωριστά «δικαστήρια».

Ο Κίτινγκ έχει πληρώσει πρόστιμο για παραγωγή κρασιού χωρίς άδεια. Η επιδρομή έγινε αρχικά με το πρόσχημα της παραγωγής κρασιού χωρίς έγκυρη άδεια, αν και οι «αρχές» καθυστέρησαν την ανανέωση της άδειας. Καθώς η έρευνα και η ανάκριση συνεχίζονταν, ο Κίτινγκ κατάλαβε ότι κίνητρο της δίωξής του  είναι θρησκευτικό και συγκεκριμένα  ενάντια στη χριστιανική του πίστη και δραστηριότητα.

Αφού στοχοποιήθηκε στην Τουρκία για τη χριστιανική του πίστη, ο Κίτιγνκ μετακόμισε στα κατεχόμενα για να συνεχίσει τη διακονία του στον τουρκικό λαό. Η Τουρκία, η οποία έχει καταλάβει παράνομα το βόρειο τμήμα του νησιού από το 1974, έχει επιδοθεί εδώ και καιρό σε περιορισμούς και διώξεις κατά του ιστορικά χριστιανικού πληθυσμού.

Πηγή: sigmalive