Test to Stay: Ταλαιπωρία για μαθητές και γονείς – Απολογείται το ΥΠΥΓ

Σε πολλά σημεία όπου γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι για το test to stay δεν εμφανίστηκαν ποτέ στελέχη των εταιρειών

33b37052452221085c4a0fe510215998 5 Test to Stay, Γονείς, Μαθητές, πανδημία, ταλαιπωρία

Ταλαιπωρία για γονείς και μαθητές επικράτησε το πρωί της Δευτέρας (31/01) αφού σε πολλά σημεία όπου γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι για το test to stay δεν εμφανίστηκαν ποτέ στελέχη των εταιρειών.

Συγκεκριμένα, μαθητές που είναι επαφές κρουσμάτων περίμεναν για ώρες στα σημεία χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες προβλήματα σημειώθηκαν σε σχολεία της επαρχίας Λεμεσού, Λευκωσίας και Λάρνακας.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας αναφέρει πως, αυτό οφείλεται σε εντοπισμό κρουσμάτων και στενών επαφών σε λειτουργούς που στελεχώνουν τις δειγματοληπτικές μονάδες.

To Υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση, προέβη άμεσα σε διοχέτευση των μαθητών σε γειτονικά σχολεία και σε αποστολή εφεδρικών μονάδων στα σημεία που επηρεάστηκαν. Το Υπουργείο απολογείται για την ταλαιπωρία που υπέστησαν γονείς και μαθητές ως αποτέλεσμα των συγκυριών αυτών, ενώ εντατικοποιούνται οι συντονιστικές ενέργειες για την περαιτέρω αύξηση δειγματοληπτικών σημείων στις σχολικές μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως, σήμερα στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί  ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών, στην οποία θα παρευρίσκονται οι Υπουργοί Υγείας και Παιδείας και θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, οι συνομοσπονδίες γονέων και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς.

Τη σύσκεψη αναμένεται να απασχολήσει το θέμα των πρωτοκόλλων κατά της COVID-19 στα σχολεία και ιδιαίτερα το μέτρο του test to stay.